Cine este, de fapt, medicul impostor, fost valet de parcare. A operat mii de pacienți într-un spital de stat din România

Colegiul Medicilor precizează că nu a eliberat niciun document care să-i dea dreptul deja cunoscutului medic fals să practice medicina în România. Cu toatea acestea, conform Libertatea, a operat în mai multe clinici din ţară.

Colegiul Medicilor precizează că nu a eliberat niciun document care să-i dea dreptul să practice medicina în România falsului medic care, conform Libertatea, a operat în mai multe clinici din ţară. De asemenea Colegiul Medicilor din România susţine demersul filialei Bucureşti de sesizare a organelor de urmărire penală.

"Colegiul Medicilor din România reafirmă faptul că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul ţării noastre. Conform verificării bazei de date întocmită în urma raportărilor colegiilor teritoriale, comunicăm faptul ca Politi Matteo şi Mathew Mode nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România şi de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume", anunţă CMR, precizând că sustine demersurile legale demarate de Colegiul Medicilor Bucureşti, care s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic şi a sesizat organele de urmărire penală.

Cine este, de fapt, medicul impostor, fost valet de parcare. A operat mii de pacienți într-un spital de stat din România

Una dintre condiţiile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a practica medicina pe teritoriul României este obţinerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din România, precizează instituţia.

Medicul fals fusese valet de parcare

Un fals medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase, scrie Libertatea, care precizează că bărbatul, pe numele real Matteo Politi şi fost valet de parcare, nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz.

Cine este, de fapt, medicul impostor, fost valet de parcare. A operat mii de pacienți într-un spital de stat din România

Ministrul Sănătăţii Sorina Pindea a declarat marţi că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

Te-ar putea interesa și: Poți crede? Un escroc italian a operat în România, de zeci de ori. ”Nu știa să-și pună mănușile!”

Ultimele știri