Antena Căutare

Cine este persoana care a infectat cu noul coronavirus 50 de cadre medicale. Medicul Streinu-Cercel: ”Era de așteptat. E un accident epidemiologic!”

Persoana care a infectat 50 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Suceava a fost ”puternic transmițătoare”, potrivit directorului Institului de Boli Infecțioase Matei Balș, prof. Adrian Streinu-Cercel.

În direct, la Antena 3, el a susținut că nu a fost o surpriză situația de la Suceava, însă se aștepta să se întâmple la Iași.

"Ce s-a întâmplat la Suceava nu este ceva nemaipomenit. Este ceva care era așteptat! Ca să vă spun sincer, eu mă așteptam să se întâmple în Iași. Din păcate s-a întâmplat câțiva kilometri mai încolo, la Suceava, și de ce: foarte multe persoane au venit din Italia cu avioanele, pe relația Iași - Suceava.

Sute de medici şi asistenţi sunt în pericol! Spitalele din România sunt focare de coronavirus

Am avut zboruri de câte 3.000 de oameni repatriați din Italia, pe zi, numai pe aeroportul Otopeni, iar acești oameni au venit și cu virusul după ei. Nu toți, evident, dar au însămânțat pe ici pe colo.

Institutul Naţional de Sănătate Publică: 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, 60 fiind de la Spitalul Judeţean Suceava

Faptul că s-a întâmplat la Suceava este ceea ce se numește "accident epidemiologic". În cărțile de specialiltate așa se cataloghează. Nu este nimic nemaipomenit. Nemaipomenit este faptul că în două zile am ajuns la un număr de personal de peste 50 care să fie contaminat. Asta înseamnă că în spate au avut o persoană care a fost puternic transmițătoare. Aceste persoane puternic transmițătoare sunt în general și persoane care sunt ipohondre, adică li se pare că au ceva, în realitate nu au nimic, dar se plimbă din cabinet în cabinet, din doctor în doctor", a explicat dr. Adrian Streinu-Cercel, la Sinteza zilei.

Alertă! Sunt 800.000 de români întorși în țară recent, dar mulți nu se află în izolare... Alte trei persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului. Bilanţul morţilor ajunge la 11 în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x