Antena Căutare

Cine sunt persoanele care transmit cu ușurință coronavirusul. OMS, un nou avertisment: ”Trebuie să dublăm eforturile pentru a opri virusul!”

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, iar principalii vinovați de răspândirea virusului SARS-COV-2 sunt tinerii asimptomatici ori care prezintă simptome ușoare, potrivit reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății. 

Cine sunt persoanele care transmit cu ușurință coronavirusul. OMS, un nou avertisment: ”Trebuie să dublăm eforturile pentru a opri virusul!”
Cine sunt persoanele care transmit cu ușurință coronavirusul. OMS, un nou avertisment: ”Trebuie să dublăm eforturile pentru a opri virusul!” | hepta

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au lansat un nou avertisment în ceea ce privește răspândirea coronavirusului, ei susținând că persoanele care transmit virusul cu ușurință sunt tinerii cu vârste cuprinse între 20 sau 50 de ani care nu știu că sunt infectați ori prezintă simptome ușoare.

Scade numărul de cazuri noi de coronavirus în România, dar crește cel al pacienților aflați la ATI. Peste 3.000 de persoane infectate au murit

"Acest lucru creşte riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici, oameni care locuiesc în zone urbane dens populate şi în cele rurale izolate", a declarat Takeshi Kasai, în cadrul unei conferinţe de presă online, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a precizat că eforturile ”trebuie să fie dublate pentru a opri virusul să ajungă în comunităţile vulnerabile".

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Aceste declarații au fost făcute după o cercetare atentă realizată în regiunea Asia-Pacific, unde s-au înregistrat peste 400.000 de infectări cu noul coronavirus şi aproape 9.300 de decese, conform OMS. Cazurile reprezintă 2,3% din infecţiile la nivel global.

Știa că este COVID-19 pozitiv, dar a ieșit la iarbă verde, cu prietenii. Polițiștii l-au prins la Sinaia: „Am vrut să facem picnic”

"Mulţi detectează acum focare mai repede şi le răspund mai rapid cu intervenţii mai direcţionate şi o abordare agilă, care readuce sănătatea societăţilor şi economiilor în acelaşi timp", a adăugat Kasai.

Pesta porcină loveşte din nou! Două ferme mari din judeţul Galaţi au rămas fără mii de animale... Alertă în județul Prahova, unde au explodat cazurile de coronavirus. Un bărbat, angajat al Consiliului Județean, a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x