Legea pensiilor, votată de Comisia de Muncă! Cine sunt persoanele care vor beneficia de pensii speciale de 1 ianuarie 2019

 

Mii de persoane ar putea să beneficieze, în perioada următoare, de pensii speciale, conform unui proiect de lege care a primit undă verde din partea senatorilor din Comisia de Muncă. 

Astfel, conform proiectului de lege, de la 1 ianuarie 2019, primarii, viceprimarii, dar și președinții și vicepreședinții de consilii județene vor beneficia de pensii speciale, ce vor putea fi cumulate cu orice alte pensii. 

Pensia se va calcula ca fiind un „produs al numărului de mandate cu 0,25 din salariul de bază minim brut garantat în plată”, iar acești bani ar urma să fie suportați din bugetul primăriilor ori chiar din cel al consiliilor județene. 

Niciun senator din Comisia de Muncă nu a votat împotriva noii legi a pensiilor, iar proiectul a avut doar mici modificări astfel încât să nu dea peste cap bugetul asigurărilor sociale.

”Nu am acceptat niciun fel de amendament care însemna un impact mai mare al legii pentru că orice ban în plus peste suma deja dublă a bugetului asigurărilor ar duce la inaplicarea legii.

Ne dorim pensii dublate faţă de anul 2016 şi prin această lege asta se întâmplă”, a declarat ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, conform Digi24. 

Acum, însă, urmează votul în plenul Senatului. Decizia finală le aparţine, totuși, deputaţilor. facebook whatsapp twitter pinterest
10 ANI FĂRĂ MICHAEL JACKSON

vezi mai multe