Căutare Live

O nouă indemnizație pentru români. Cine sunt persoanele care vor putea să primească 650 de lei de la stat

Zeci de mii de români ar putea să primească bani de la stat, începând cu anul viitor. Este vorba despre bunicii care au grijă de nepoții lor și care ar putea beneficia, în viitorul apropiat, de o indemnizație pentru creșterea și îngrijirea acestora. 

O nouă indemnizație pentru români. Cine sunt persoanele care vor putea să primească 650 de lei de la stat

Conform proiectului legislativ care a trecut tacit de senatori, bunicii vor beneficia de o indemnizație de la stat, în cazul în care părinții copilului decid să renunțe la concediul de creștere a copilului și să revină mai repede la muncă.

Ca să intre în vigoare, însă, documentul trebuie să fie adoptat de către Camera Deputaților și publicat în Monitorul Oficial.

În cazul în care va fi aprobat, oricare dintre bunicii care au grijă de nepoții naturali sau adoptați vor putea primi o indemnizație de creștere în valoare de 650 de lei. Însă numai dacă părinții care se află în concediul de creștere renunță mai repede la el și revin la muncă, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, părinții aflați în concediul pentru creșterea copilului, care vor să se întoarcă mai repede la serviciu, pot cere, după cum stabilește Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, acordarea unui stimulent de inserție. Astfel, dacă părinții vor renunța la concediul de creștere, bunicii vor primi acea indemnizație de 650 de lei. Cu alte cuvinte, părinții vor primi stimulentul de inserție, în timp ce bunicii vor primi indemnizația de creștere.

Primăria Capitalei dă bani pentru copii și adolescenți. Care e suma maximă disponibilă și care sunt condițiile în care banii se vor primi

Pentru a putea solicita indemnizația pentru creșterea nepoților, bunicii vor trebui să locuiască în România împreună cu nepoții pentru care o cer, să se ocupe efectiv de creșterea și îngrijirea acestora și să aibă acordul părinților celor mici.

Cererile pentru indemnizația destinată creșterii nepoților se vor putea depune la primăria din orașul de domiciliu și vor fi însoțite, pe lângă actul de identitate al solicitantului și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților.

Cercetați pentru plasare de bani falși pe piață. Trei bărbați au fost reținuți

Dreptul la indemnizația pentru creșterea nepoților va înceta atunci când beneficiarul este condamnat la închisoare, a decedat, nu mai îndeplinește condițiile inițiale (de exemplu, nu mai locuiește în România) sau atunci când, timp de trei luni consecutive, nu ridică mandatele poștale.


România e plină de Dorei! Cum a fost „reparată” o conductă de apă din Hațeg... Cum este tratat un pacient cu cancer în Italia: Aproape 90% dintre cei diagnosticați supraviețuiesc...
Parteneri
Dulceață de smochine întregi, aromată și rafinată
Catine.ro
Ultimele știri
x