Cine va scăpa de izolarea la domiciliu, după ce va întoarce din străinătate. Raed Arafat, declarație de ultim moment!

Secretarul de stat din MAI, doctorul Raed Arafat, a spus că unele persoane care vor reveni din străinătate ar urma să nu mai intre în izolare la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile.

Cine va scăpa de izolarea la domiciliu, după ce va întoarce din străinătate. Raed Arafat, declarație de ultim moment!

Potrivit doctorului Raed Arafat, ar putea scăpa de izolara la domiciliu persoanele care vor reveni din ţări care au înregistrat mai puţin de cinci cazuri noi de coronavirus la un milion de locuitori, media din ultimele 14 zile.

„E un parametru la care ne uităm, o să înceapă cu spaţiul european, Uniunea Europeană plus Norvegia, Elveţia, Lichtenstein. Care este modalitatea: cine este la cinci cazuri noi la un milion de locuitori în ultimele 14 zile, media, atunci poate să intre în anularea măsurii de relaxare şi acest lucru se va evalua periodic”, a spus Raed Arafat, marţi seară, la Antena 3.

El a arătat că se va face periodic o evaluare în acest sens, pe baza unor date primite de la Centrul European de Control al Bolilor. INSP va face analiza, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va aproba şi va anunţa oficial ţările la revenirea din care nu mai este nevoie de izolare.

Raed Arafat a precizat că măsura va fi valabilă doar pentru cei care vin din astfel de ţări sau care le-au tranzitat, dar au stat acolo în ultimele 14 zile.

Raed Arafat, despre ce țări se află pe listă

Oficialul MAI a menţionat că pe lista acestor state se numără, în prezent, Grecia şi Bulgaria, dar şi alte state şi că este posibil ca Germania să intre pe listă, fiind "la limită".

„E o listă mai mare de ţări. Nu este una, două, trei ţări, sunt mai multe”, a spus Arafat.

„Clar ne pregătim pentru valul doi de COVID-19!”. Raed Arafat, avertisment pentru întreaga țară! „Nu vă putem spune să stați liniștiți!”

În ceea ce priveşte reluarea legăturilor aeriene, acesta a menţionat că se va ţine cont de aceeaşi regulă.

„Dacă se vor deschide curse aeriene, vor fi tot la nivelul ţărilor care sunt sub 5 la un milion în ultimele 14 zile”, a mai afirmat Raed Arafat.

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri