Antena Căutare

Circulatia sub Podul Basarab, reluata integral cu exceptia tramvaielor

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sambata, dupa verificarea in teren a stadiului lucrarilor de la Pasajul Basarab, ca de luni circulatia se va relua integral sub pod, cu exceptia tramvaielor si fara a preciza cand va fi dat podul in folosinta.

Oprescu a sosit, sambata, in zona gurii de metrou Basarab, de unde - insotit de directorul general al Administratiei Lacuri si Parcuri (ALPAB), Radu Popa, si directorul Directiei Tranporturi din cadrul Primariei Capitalei, Ion Dedu - a pornit intr-o scurta inspectare a zonei.

Oprescu a anuntat, la inspectie, ca "de luni circula toata lumea, mai putin tramvaiele, care mai au pana sa le fie dat drumul".

Edilul a spus, la finalul inspectiei, ca proiectantul podului a cerut incarcarea maxima a acestuia, si cu tramvaiul.

"Dupa probele astea si reglarea ovanelor dam drumul la pod, aia e o aiureala cu nu dam drumul la pod ca n-avem senzori", a adaugat Oprescu.

Dupa ce l-a intrebat pe unul dintre ingineri care este stadiul precis al lucrarilor la sina de tramvai de pe pod si care este termenul aproximativ de finalizare a lucrarilor, Oprescu a aratat, potrivit raspunsului inginerului, ca in 30 - 45 de zile podul va putea fi dat in folosinta.

Intrebat daca spatiile si zonele verzi din perimetrul podului vor fi utilate cu un sistem automatizat de irigare, primarul a spus ca nu, dar ca "o sa existe sistemul de irigatii automatizat, adica o sa vina in fiecare seara cisterna si o sa ude".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Incendiu in Ferentari: 3 copii si un adult, morti!... DN1, blocat de protestatarii de la spitalul Codlea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x