CJSU Ialomiţa a decis că nu se impune carantinarea comunei Bărbuleşti / DSP a făcut mai multe recomandări pentru a limita răspândirea coronavirusului

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a decis că nu se impune carantinarea comunei Bărbuleşti, aşa cum solicitase primarul oraşului Urziceni, Constantin Sava. Decizia CJSU a venit în urma anchetei epidemiologice făcute în localitate, însă DSP a făcut mai multe recomandări pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Într-un comunicat de presă transmis, marţi, de prefectul de Ialomiţa, se precizează că nu se impune carantinarea comunei Bărbuleşti, decizia fiind luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma anchetei epidemiologice care a fost făcută de medicii din cadrul DSP.

"Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a prezentat ancheta epidemiologică efectuată în localitatea menţionată. În urma efectuării anchetei epidemiologice a rezultat faptul că, la momentul actual, nu se impune carantinarea localităţii”, se arată în informare.

Medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa vin însă cu recomandarea de a se limita circulaţia persoanelor din localitatea respectivă la maximum două persoane într-o maşină, dacă nu sunt din aceeaşi familie, şi verificarea plecării din localitate pentru scopul declarat. Recomanarea a fost aprobată cu unanimitate de voturi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa şi va fi transmisă ulterior locuitorilor din Bărbuleşti.

Primarul oraşului Urziceni a cerut carantinarea comunei Bărbuleşti, aflată în imediata apropiere, spunând că locuitorii acesteia nu respectă regulile de combatere a coronavirusului, se plimbă dintr-o localiutate în alta, în timp ce instituţiile care au rolul de a asigura paza, liniştea şi ordinea nu mai fac faţă.

Primarul din Urziceni spunea că se impune carantinarea acestei comune unde sunt circa 30 de cazuri de COVID- 19, pentru ca oamenii de aici să nu împrăştie virusul şi în oraşul Urziceni, unde nu e niciun caz de îmbolnăvire.

Sursa : news.ro

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri