Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Clădire istorică din Timișoara, restaurată cu nucă de cocos! Ce părere au locuitorii

Hanul din Timişoara în care domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aşteptat trenul care l-a dus în exil, este acum restaurat de proprietari!

Hanul din Timişoara în care domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aşteptat trenul care l-a dus în exil, este acum restaurat de proprietari!

Faţada este recondiţionată printr-o metodă mai puţin obişnuită, cu praf din coji de nucă de cocos, bicarbonat de sodiu şi nisip de cuarţ.

Preţul restaurării faţadei se ridică la aproximativ 50 de mii de euro.

Clădirea din centrul Timişoarei iese acum în evidenţă şi nu-şi mai arată anii, deşi este o bucată importantă din istorie.

Anul acesta faţada a intrat într-un proces de restaurare, iar acum clădirea este aproape de nerecunoscut. Pentru această lucrare amplă s-au folosit materiale neobişnuite: nucă de cocos!

Aceasta este cea mai puternică rugăciune pentru îndeplinirea dorințelor! Face adevărate minuni celui care o rostește!

Imobilul găzduieşte acum apartamente şi magazine şi este un simbol pentru oraş. Astfel, cei care locuiesc acolo au fost nevoiţi să păstreze arhitectura intactă.

În 1752 clădirea era renumitul han "La Trompetist". În 1894, clădirea avea să fie modernizată şi i s-a mai ridicat un etaj, devenind cel mai luxos hotel din oraş.

Recomandari