Antena Căutare

Clasa pregatitoare, o provocare pentru copii. Ce vor invata micutii in primul an de scoala

Cei care au infiintat clasa zero ne-au explicat luni bune ca cei mici se vor juca mai mult in primul an petrecut in bancile scolii. Copiii au simtit insa pe pielea lor ca nu e chiar asa. Chiar daca nu trebuie sa-si faca griji pentru note, pentru ca nu vor primi niciuna, sunt nevoiti sa respecte cateva reguli. In fond, nu mai e ca la gradinita! Trebuie sa sa stea cuminti in banci, sa vorbeasca doar cand sunt intrebati si sa manance numai in pauza.

La clasa pregatitoare nu exista catalog, dar prezenta este obligatorie. Cursurile dureaza patru ore. Mai mult de joaca, decat de invatatura. In anul pregatitor, cei 130.000 de copii ar trebui sa invete sa vorbeasca corect, sa socoteasca, sa deseneze si chiar sa scrie.

Trecerea de la programul usor al gradinitei la rigoarea scolii este o provocare pentru majoritatea elevilor din clasa pregatitoare. Sa stea in banca in timpul orelor, sa raspunda cand sunt intrebati si sa manance doar in pauza sunt cateva dintre regulile care le dau batai de cap celor mici.

La sfarsitul clasei zero, pustii trebuie sa fie capabili sa desparta in silabe cuvintele, sa formeze propozitii simple, sa numere pana la zece dar si sa faca adunari sau scaderi cu ajutorul obiectelor.

A incetat din viata scriitorul Romulus Vulpescu... Un primar si trei politisti, ridicati de DIICOT pentru taiere ilegala de lemn...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x