Antena Căutare

Clasa pregatitoare va fi organizata si in scoli, si in gradinite. Parintii vor fi consultati

Clasa pregatitoare ramane in invatamantul obligatoriu si poate fi organizata in scoli sau gradinite. Parintii vor fi consultati referitor la locul in care va fi organizata clasa zero, iar decizia va fi luata si in functie de spatiile disponibile.

"Dupa o discutie cu federatiile sindicale si cele ale asociatiilor de parinti din preuniversitar referitor la organizarea clasei pregatitoare in anul scolar 2013-2014, am semnat un acord care prevede mentinerea clasei pregatitoare ca parte a invatamantului obligatoriu incepand cu varsta de sase ani. De asemenea, organizarea clasei pregatitoare va fi mai flexibila din punct de vedere al locului de desfasurare a activitatii. Altfel spus, directorul scolii prezinta parintelui oferta pentru clasa pregatitoare in functie de spatiile disponibile, respectiv in scoala sau in gradinita", a declarat Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, conform mediafax.

Parintii vor completa pana la sfarsitul lunii martie un chestionar in care isi vor exprima opinia. Apoi, primarii si inspectorii scolari vor pune cap la cap aceste date si vor hotari unde se vor tine cursurile.

In present, in clasa I sunt 203.371 de elevi, iar in clasa pregatitoare 129.756 de elevi. Totodata, in grupa mare de la gradinita sunt 210.867 de copii.

Foto: Intact Images

O familie din Constanta si-a ridicat o vila lipita de un bloc... Cresterea ciupercilor, o afacere dificila...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x