Antena Căutare

Clientii neatenti cad in plasa promotiilor false

Promotiile nu sunt intotdeauna ceea ce par, mai ales ca marile magazine se folosesc de oferte pentru a-i amagi pe clientii care, de fapt, nu au nimic de castigat.

Intrebat de reducere si cum se aplica ea, un angajat al unui lant de supermarketuri ridica din umeri. Cei mai multi clienti nu sesizeaza "greselile" de calcul si mai putini sunt cei care o reclama. Cu alte cuvinte, consumatorul e inselat, de cele mai multe ori pentru ca nu are termen de comparatie. De exemplu, un magazin vinde conserve la pachet promotional, trei plus una gratis, dar nicaieri nu scrie pretul unei singure conserve.

Aceasta este una dintre practicile cele mai intalnite, pentru care inspectorii OPC dau amenzi usturatoare. Dar nu e singura. Multe alimente aflate la promotie au o surpriza: termenul de garantie. Cine se bucura de pretul mai mic, trebuie sa se gandeasca si daca poate consuma produsul atat de repede.

In ultimele doua luni, inspectorii ANPC au amendat aproape 20 de magazine pentru promotii false. Amenzile depasesc 80.000 de lei.

Foto: Intact Images

Ambulanta rasturnata in centrul Bucurestiului! Patru persoane au fost ranite... Expertii Muzeulului National de Istorie: tablourile furate din Olanda au ars in soba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x