Antena Căutare

Clipe de groază pentru turiştii cazaţi la o pensiune din Moeciu. Un incendiu devastator a cuprins în flăcări întreaga pensiune care funcționa ilegal

Flăcări uriaşe au înghiţit în noapte o pensiune din Moeciu, fără autorizaţie, dar plină de turişti. Au fost momente de groază. Cum nu existau reguli de evacuare şi măsuri de siguranţă la incendiu, turiştii s-au salvat pe cont propriu. Au fugit, dar s-au temut că au lăsat prieteni în urmă.

Flăcări uriaşe au înghiţit în noapte o pensiune din Moeciu, fără autorizaţie, dar plină de turişti! Au fost momente de groază care au speriat toți locuitorii! Între turiști se afla și 1 copil. Autoritățile avertizează toți cetățenii

Cum nu existau reguli de evacuare şi măsuri de siguranţă la incendiu, turiştii s-au salvat pe cont propriu. Au fugit, dar s-au temut că au lăsat prieteni în urmă. În grupul venit din Bucureşti, să-şi petreacă Revelionul, se afla şi un copil. O tragedie se poate întâmpla oricând. Chiar autorităţile recunosc că orice casă din zonă, cu o cameră liberă, primeşte turişti. Şi nimeni nu verifică aceste locuinţe transformate în pensiuni.
Flăcările sunt mai mari decât casa pe care o acoperă. Turiştii aflaţi înăuntru şi proprietara pensiunii abia au reuşit să iasă. Au fost alarmaţi de vecinii care au văzut cum acoperişul se aprinde. Minute bune, oamenii strânşi în curte au încercat să afle dacă cineva a fost prins înăuntru.

Nouă adulţi şi un copil abia ajunseseră în casa făcută scrum, închiriată din timp de grupul de prieteni, pentru Revelion.

Pensiunea avea 6 camere
Primarul localității susține că o locuinţă cu şase camere în care sunt cazaţi invitaţi ar trebui, conform legii, să fie clasificată ca unitate turistică. Însă casa nu avea nicio autorizaţie pentru a primi turişti. Asta înseamnă că nimeni nu a verificat dacă respectă norme minime de siguranţă la incendiu.

Pentru că cererile sunt mari, mulți oameni care au câteva camere disponibile, aceștia le închiriază fără a conta dacă acestea au autorizație de funcționare.
Ministerul Turismului atrage atenţia că, pentru siguranţa lor, turiştii ar trebui să verifice înainte dacă pensiunea pe care o aleg funcţionează legal.
Adrian Bujoaică, purtător de cuvânt al Ministerului Turismului susține că verificarea se poate face foarte ușor intrând pe site-ul instituţiei la secţiunea "autorizare turism", respectiv "structuri de cazare autorizate" şi acolo vor vedea fiecare pensiune clasificată de Ministerul Turismului din întreaga ţară.

Cauza incendiului nu este clar cunoscută. Ar putea fi un cablu electric care s-a aprins, în urma unei variaţii de tensiune, spune observator.tv.

Românii vor avea mai multe zile libere de la stat în 2019! Calendarul sărbătorilor legale. Câte zile vom putea sta acasă... Urări de Anul Nou, cele mai frumoase Mesaje, SMS-uri, Felicitări de La mulți Ani 2019 pentru cei dragi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x