Antena Căutare

CLUJ: Florestiul, comuna "rai imobiliar" cu cea mai mare populatie din Romania

Comuna Floresti are 22.189 de locuitori potrivit rezultatelor recensamantului, clasandu-se inaintea municipiilor Gherla (20.440 locuitori) si Campia Turzii (22.157 locuitori) si inaintea orasului Huedin (10.146).

De altfel, nicio alta comuna din Romania nu mai are asa de multi locuitori. Autoritatile locale nu se grabesc insa sa treaca la rangul de oras, considerand ca ar exista mai multe dezavantaje decat avantaje. Acestia nu ascund nici faptul ca exista anumite lipsuri ale comunei pentru a putea trece la rang de oras.

"Rezultatul recensamantului nu a fost neasteptat, cu totii stim ca s-a dublat populatia Florestiului in ultima perioada. Trecerea la rangul de oras ar insemna mai multe dezavantaje.

Am avea mult mai putine sanse pentru atragerea fondurilor europene, iar taxele si impozitele locale ar fi mult mai mari. De asemenea, atragerea de investitori a fost mereu pe primul plan in viziunea mea, 70% din bugetul local provine de la agentii economici.

In plus, avem si anumite lipsuri, nu avem liceu, nu avem spital, niste dotari pe care trebuie sa le avem pentru a trece la rangul de oras", a declarat pentru citynews.ro Horea Sulea, viceprimarul comunei Floresti.


Averea Zavorancului... VIDEO! Nesimtirea la romani: Un sofer si-a parcat masina pe linia de tramvai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x