Antena Căutare

CNAS vrea sa paseze datoria de 600 de milioane de euro catre o banca nipona.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate intentioneaza sa paseze cele 600 de milioane de euro, datoria pe care o are catre farmacii, distribuitori si producatorii de medicamete unei institutii financiare japoneze.

Un scenariu halucinant, care va pune farmaciile in situatia de a plati comisioane si dobanzi uriase unei banci alese pe sprinceana de CNAS.

Reporterii de la Antena 3 au obtinut stenogramele discutiilor din ultima sedinta a Consiliului de Administratie al Casei unde presedintele numit de PDL, Lucian Nicolae Duta, a prezentat oferta de finantare.

Farmaciile, care au de primit bani de la casa, vor fi nevoite sa isi negocieze datoria direct cu banca cu care Casa va incheia un contract de finantare. Iar grupul Nomura, cu care reprezentantii casei sunt in discutii, vor sa perceapa de la farmacii, producatori si distribuitori dobanzi de 25%.

Cu alte cuvinte, daca o farmacie are de recuperat 100 de lei de la CNAS, va lua de la Nomura 75 de lei, plus comisioanele aferente. Asta daca vor sa primeasca acum banii care li se cuvin. Daca nu, sa astepte pina atunci cind va putea CNAS sa le returneze banii.

VIDEO! Spectacol aviatic la Ghimbav... Doi barbati au fost arestati dupa ce au batut un politist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x