DIICOT, descoperire impresionantă în rezervorul unei maşini. Patru bărbaţi au fost arestaţi imediat

Patru persoane au fost arestate pentru introducerea în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc după ce, în rezervorul unuia dintre autoturismele cu care se întorceau din Germania au fost găsite două sticle de plastic de câte 0,5 litri în care se aflau 400 de grame de cocaină.

”La data de 15.08.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. În cauză s-a reţinut faptul că, pe raza judeţului Călăraşi, şi-au desfăşurat activitatea infracţională în domeniul traficului de droguri de mare risc (cocaină), 2 dealeri extrem de influenţi şi potenţi din punct de vedere financiar”, transmite DIICOT.

Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că unul dintre inculpaţi a introdus în ţară, la intervale regulate de timp, cocaină pe care a vândut-o consumatorilor şi traficanţilor de pe raza municipiului Călăraşi, la preţul de 100 de euro/gram.
Inculpatul nu vindea marfa direct consumatorilor, ci prin intermediari, persoane de încredere, evitând astfel riscul de a fi descoperit şi tras la răspundere penală.
În luna august 2020, cei doi dealeri au stabilit să cumpere cocaină din Germania, în valoare de 10.000 de euro şi au identificat o persoană care, în schimbul sumei de 500 de euro, să îl ajute să introducă în ţară cocaina.
”La data de 15.08.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Călăraşi au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a celor 4 inculpaţi, după ce s-ar fi întors din Germania, cu două autoturisme şi ar fi avut disimulate, în rezervorul unuia dintre acestea, două recipiente din plastic de tip PET de 0,5 l ce conţineau aproximativ 400 de grame de cocaină”, menţionează DIICOT.
La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Călăraşi au făcut un număr de 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Călăraşi, în urma cărora au fost ridicate sumele de 44.250 de lei, 7.050 de euro, 300 de dolari, o doză de cocaină, mai multe telefoane mobile şi cartele.
La data de 16.08.2020, Tribunalul Călăraşi a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpaţi şi arestarea în lipsă a altor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri