Antena Căutare

DIICOT, descoperire impresionantă în rezervorul unei maşini. Patru bărbaţi au fost arestaţi imediat

Patru persoane au fost arestate pentru introducerea în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc după ce, în rezervorul unuia dintre autoturismele cu care se întorceau din Germania au fost găsite două sticle de plastic de câte 0,5 litri în care se aflau 400 de grame de cocaină.

”La data de 15.08.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. În cauză s-a reţinut faptul că, pe raza judeţului Călăraşi, şi-au desfăşurat activitatea infracţională în domeniul traficului de droguri de mare risc (cocaină), 2 dealeri extrem de influenţi şi potenţi din punct de vedere financiar”, transmite DIICOT.

Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că unul dintre inculpaţi a introdus în ţară, la intervale regulate de timp, cocaină pe care a vândut-o consumatorilor şi traficanţilor de pe raza municipiului Călăraşi, la preţul de 100 de euro/gram.
Inculpatul nu vindea marfa direct consumatorilor, ci prin intermediari, persoane de încredere, evitând astfel riscul de a fi descoperit şi tras la răspundere penală.
În luna august 2020, cei doi dealeri au stabilit să cumpere cocaină din Germania, în valoare de 10.000 de euro şi au identificat o persoană care, în schimbul sumei de 500 de euro, să îl ajute să introducă în ţară cocaina.
”La data de 15.08.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Călăraşi au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a celor 4 inculpaţi, după ce s-ar fi întors din Germania, cu două autoturisme şi ar fi avut disimulate, în rezervorul unuia dintre acestea, două recipiente din plastic de tip PET de 0,5 l ce conţineau aproximativ 400 de grame de cocaină”, menţionează DIICOT.
La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Călăraşi au făcut un număr de 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Călăraşi, în urma cărora au fost ridicate sumele de 44.250 de lei, 7.050 de euro, 300 de dolari, o doză de cocaină, mai multe telefoane mobile şi cartele.
La data de 16.08.2020, Tribunalul Călăraşi a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpaţi şi arestarea în lipsă a altor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Unde se infectează românii cu noul coronavirus. Medicul Virgil Musta, declarații dure: ”De aici vin extraordinar de mulţ... Explozie de cazuri de coronavirus într-un județ din România, în ultimele 24 de ore. Numărul infecțiilor, mai mare decât ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x