Antena Căutare

COD galben de CANICULA: 38 de grade Celsius, in zonele de campie!

Meteorologii au emis o avertizare "Cod Galben de canicula", valabila in toate judetele din Romania. Avertizarea este valabila in intervalul sambata, 12 iunie, ora 12:00 - duminica, 13 iunie, ora 18:00.

"In intervalul mentionat vremea va fi caniculara, calduroasa dupa-amiaza, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati in toate regiunile. Sambata 12 iunie si duminica 13 iunie temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade, iar pe areale restranse 37 - 38 de grade, indeosebi in zonele de campie", se arata in avertizarea emsia de Administratia Nationala de Meteorologie.

VEZI PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND

IN TARA:

Vineri
Vremea va fi calduroasa, caniculara izolat dupa-amiaza la campie. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. La munte, izolat, dupa-amiaza, vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 35 de grade, iar cele minime, in general, intre 16 si 24 de grade.
Presiunea atmosferica va fi in scadere usoara.
Sambata
Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza indeosebi in zonele de campie. Cerul va fi mai mult senin si doar la munte sunt posibile
innorari trecatoare si ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 30 si 35 de grade, iar cele minime intre 14 si 24 de grade. Presiunea atmosferica va continua sa scada usor.
Duminica
Vremea va deveni instabila in jumatatea de nord a tarii, unde temporar cerul va prezenta innorari si local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 si 36 de grade, caracterizand o vreme calduroasa in majoritatea regiunilor, caniculara dupa-amiaza in Campia Romana. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 14 si 22 de grade.

VEZI PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND

IN BUCURESTI
Vineri
Vremea va fi calduroasa. Cerul va fi mai mult senin si vantul slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 34 de grade, iar cea minima va fi de 16 ... 18 grade.
Presiunea atmosferica va fi in scadere usoara.
Sambata
Vremea va fi calduroasa. Cerul va fi mai mult senin si vantul slab. Temperatura maxima va fi de 34...35 de grade, iar cea minima de 17 ... 19 grade.
Presiunea atmosferica va continua sa scada usor.
Duminica
Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza. Cerul va fi variabil ziua, dar se va innora spre seara si in cursul noptii, cand vor fi averse, descarcari electrice si intensifcari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 35 ... 36 de grade, iar cea minima va fi de 19 ... 21 de grade.

VEZI PROGNOZA PE URMATOARELE 10 ZILE

Romanii si-au luat in 2009 aproape 95.000 de ani de concediu medical... Spaga de la AC/DC: Berceanu ii demite pe vinovati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x