Antena Căutare

Natura se dezlănțuie în următoarele ore! Anunțul făcut de autorități în urmă cu puțin timp: A fost emis un nou COD GALBEN

Vremea s-a răcit drastic în ultimele ore, iar Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o serie de atenţionări Cod galben de inundaţii, valabile în următoarele şase ore, pe râuri din judeţele Bihor şi Alba. 

Vremea s-a răcit drastic în ultimele ore, iar Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o serie de atenţionări Cod galben de inundaţii, valabile în următoarele şase ore, pe râuri din judeţele Bihor şi Alba.

Astfel, potrivit hidrologilor, până la ora 18:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie în bazinele hidrografice: Iad - bazin superior şi Crişul Negru - bazin superior (judeţul Bihor) şi Arieş - bazin superior şi mijlociu (judeţul Alba).

INHGA precizează că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Arieş.

COD GALBEN de vânt și ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi o atenţionare cod galben de vânt şi ninsoare valabilă 24 de ore pentru zonele montane ale ţării. Pentru ziua de miercuri, ANM a emis cod portocaliu de vânt în judeţe din sudul ţării.

Potrivit ANM, codul galben de vânt şi ninsoare durează 24 de ore, de marţi, 22.00, până miercuri, la ora 22 .00.

La munte, îndeosebi la peste 1500 de metri altitudine, ANM anunţă că vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada şi reducând vizibilitatea.

La peste 1800 de metri vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Black Friday 2018. Reduceri pentru un număr record de produse... ULTIMA ORĂ: Două tramvaie s-au ciocnit în intersecţia Calea 13 Septembrie! O femeie, transportată la spital de urgență...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x