Antena Căutare

Atenționare de maximă importanță! Cod galben de inundații în România! Cinci județe se află în pericol, în următoarele ore

O atenţionare de Cod galben de inundaţii, valabilă pe durata orelor următoare, în bazine hidrografice din cinci judeţe, a fost emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). 

O atenţionare de Cod galben de inundaţii, valabilă pe durata orelor următoare, în bazine hidrografice din cinci judeţe, a fost emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Potrivit hidrologilor, Codul galben dee inundații este valabil până la ora 22:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri, cu eventuale depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Trotuş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Ghimeş Făget - amonte confluenţă Dofteana, Tazlău - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Bistriţa - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Straja, Bârlad - bazin superior amonte S.H. Vaslui (judeţele Harghita, Bacău, Neamţ, Iaşi şi Vaslui).

INHGA menţionează că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare şi în bazinele hidrografice: Bistriţa - afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Straja şi Tazlăul Sărat - bazin superior.

Un bărbat a fost arestat preventiv, după ce a obligat două fetiţe să cerşească; victimele aveau 6 şi 8 ani şi erau deseo... Fostul preşedinte Ion Iliescu, internat la Spitalul Elias, cu probleme cardiace...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x