Antena Căutare

Cod Galben de inundatii, pe mai multe rauri. Vezi zonele vizate!

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a anuntat ca, avand in vedere situatia hidrometeorologica si prognoza meteorologica pentru urmatorul interval, se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie in mai multe zone din tara.

INHGA a instituit "Cod Galben de inundatii", incepand cu 17.05.2012, ora 11:00, pe raurile din bazinele hidrografice Crasna- jud. SJ si SM, Barcau- jud. SJ si BH si, incepand cu 17.05.2012, ora 16:00, in bazinele hidrografice Motru, Gilort si Jiu, sector Filiasi-Racari- jud. MH, GJ si DJ, pe afluentii din bazinul inferior al Oltului - jud. VL si OT si pe afluentii din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei -jud. AG.

Totodata, INHGA a mentionat ca aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti, de grad inferior, ai raurilor de pe harta, precum si pe cursurile de apa necadastrate.

Specialistii au anuntat ca se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale".

Inca trei cazuri Lyme, boala provocata de muscatura de capusa... Chirurgul Catalin Copaescu, invitat pentru a doua oara sa opereze in direct la Congresul International de Chirurgie Dige...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x