Antena Căutare

E prăpăd în toată țara! Codul galben de ninsori pentru 32 de județe și București a adus viscol puternic și probleme în trafic

A nins toată noaptea în Capitală, iar spre dimineață zăpada s-a transformat în lapoviță, astfel că traficul rutier și cel pietonal au avut de suferit în toate zonele Bucureștiului.  Meteorologii au emis încă de duminică după-amiaza un Cod galben de vreme rea, de ninsori, lapoviţă, ploi şi intensificări ale vântului pentru 32 de judeţe, inclusiv Capitala, ce rămâne în vigoare și la această oră.

A nins toată noaptea în Capitală, iar spre dimineață zăpada s-a transformat în lapoviță, astfel că traficul rutier și cel pietonal au avut de suferit în toate zonele Bucureștiului. Meteorologii au emis încă de duminică după-amiaza un Cod galben de vreme rea, de ninsori, lapoviţă, ploi şi intensificări ale vântului pentru 32 de judeţe, inclusiv Capitala, ce rămâne în vigoare și la această oră.

În Capitală a nins câte ore fără oprire, iar de dimineață stratul de zăpadă avea aproximativ zece centimetri. Primăria Generală a mobilizat în teren 300 de utilaje de deszăpăzire, care au acționat toată noaptea.

Prima intervenție în Capitală a fost la ora 23:00 pe poduri, după care la ora 00:30 s-a intrat pe urgența întâi.

Și în țară sunt probleme in trafic din cauza vremii nefavorabile.

A nins și în județul Gorj, iar în Mehedinți s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire pe arterele principale. Drumarii au avut de lucru și în județele Dolj și Caraș-Severin, potrivit Antena 3.

Cod galben ninsori. Cum se circulă la această oră

„Până la această oră nu au fost semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația blocată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. De asemenea, nu fost instituite restricții de viteză sau de tonaj din acest motiv. Există mai multe artere pe care se circulă în condiții de iarnă.

Pe Autostrada A1, există un strat de zăpadă în amestec cu material derapant de aproxzimativ 1-2 cm. Pe A2, există pe anumite porțiuți 1-2 cm de zăpadă.

Centrul le recomandă conducătorilor să nu plece dacă nu sunt echipați de iarnă”, a declarat la Antena 3 comisar-șef Cătălin Bocai, de la Centrul infortrafic.

Cod galben ninsori. Şoferii prinşi nepregătiţi de prima zăpadă din Bucureşti

De data aceasta şoferii au fost prinşi nepregătiţi de prima ninsoare din Bucureşti, la o vulcanizare de pe Şoseaua Fundeni a Capitalei putând fi observată o coadă de aproximativ jumătate de kilometru la ora 22:48 în cursul zilei de duminică.

Şoferii aşteptau pentru înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă şi au blocat prima bandă a carosabilului, scrie Mediafax.

Cod galben ninsori. Întârzieri de până la 30 de minute pe aeroporturile bucureştene

Aeroporturile bucureştene operau luni dimineaţă în condiţii de iarnă, fiind înregistrate întârzieri de până la 30 de minute la decolarea aeronavelor, pentru degivrare, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

"Operare normală în condiţii de iarnă. Se degivrează aeronavele înainte de decolare, ceea ce conduce la întârzieri de până la 30 minute. S-a intervenit şi se intervine când este necesar pentru deszăpezire la piste/platforme", precizează sursa citată.

Cod galben de ninsori, valabil până luni, ora 16, în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat duminică o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti, ce vizează precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie şi este valabilă până luni, ora 16:00.

Potrivit meteorologilor, se vor înregistra precipitaţii în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, iar din dimineaţa zilei de luni, treptat, ninsorile se vor transforma în lapoviţă şi ploaie, iar stratul de zăpadă se va topi.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40-50 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea maximă va fi de 2-4 grade.

Cod GALBEN de ninsori și vreme rea în 32 de județe plus Capitala. Află care sunt cele mai afectate zone... E haos pe aeroporturi! Întârzieri de zeci de minute din cauza vremii extreme. Când se va schimba vremea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x