Antena Căutare

COD GALBEN de ploi si furtuni in 22 de judete. Avertizarea vizeaza si Capitala!

Meteorologii au emis o avertizare "Cod Galben de ploi, vijelii si furtuni", valabila din aceasta seara pana duminica seara, in mai mult de jumatate din tara, exceptie facand nord-vestul si estul teritoriului. Cantitatile de apa ar putea depasi, local, 25-30 de litri pe metrul patrat in 24 de ore, insa ar putea ajunge chiar si la dublul acestor valori, in anumite zone.

VEZI prognoza meteo in timp real


Administratia nationala de Meteorologie avertizeaza asupra faptului ca, de sambata seara pana duminica seara, in 21 de judete si in Capitala ar urma sa cada ploi torentiale si chiar grindina. In plus, vantul ar urma sa aiba intensificari, insotite de fulgere.

"In intervalul 19 iunie, ora 21.00 - 20 iunie, ora 21.00, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata in cea mai mare parte a tarii, fiind caracterizata de ploi cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot avea si aspect de vijelie, si, izolat caderi de grindina", se arata in textul avertizarii.

"In Oltenia, jumatatea de vest a Munteniei, sudul Banatului, Carpatii Meridionali, iar pe parcursul zilei de duminica si in Transilvania si restul zonelor montane, cantitatile de apa vor depasi local 25 - 30 de litri pe metrul patrat si, izolat, 50 - 60 de litri pe metrul patrat", se mai arata in textul avertizarii.

Documentul a fost transmis autoritatilor locale din judetele Maramures, Bistrita Nasaud, Cluj, Mures, Harghita, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna, Caras-Severin, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Ilfov, precum si celor din Bucuresti.

VEZI cum va fi vremea in timp real

Prognoza meteo pentru duminica:
In tara, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in majoritatea zonelor tarii. Cerul va prezenta innorari, temporar accentuate, si vor fi averse, exceptand regiunile estice unde acestea se vor semnala pe arii mai restranse. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 ... 30 l/mp, iar in Oltenia, jumatatea de vest a Munteniei si in zona Carpatilor Meridionali, izolat si 50 l/mp.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 31 de grade, iar cele minime se vor situa intre 12 si 21 de grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

La Bucuresti, vremea va fi instabila. Temporar, vor fi innorari accentuate, averse moderate cantitativ, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 25 ... 26 de grade, iar cea minima in jur de 17 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

La munte, vremea va fi instabila. Cerul va prezenta innorari, temporar accentuate si vor fi averse, insotite de descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Vor fi conditii de grindina, iar in Carpatii Meridionali cantitatile de apa vor depasi local 30 l/mp si izolat 60 l/mp. Temperatura aerului nu va avea variatii importante fata de ziua precedenta.

La mare, vremea calda va deveni, treptat, instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari in accentuare. Local se vor semnala averse de ploaie si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar cele minime intre 18 si 21 de grade. Temperatura apei marii va fi de 21 la 24 de grade.

VEZI prognoza meteo pe urmatoarele 10 zile

Furtunile au facut ravagii in Vestul tarii... Incident pe Aeroportul Henri Coanda: un avion s-a intors la sol din cauza unor probleme tehnice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x