Antena Căutare

Cod galben de ploi si vijelii - Vezi zonele vizate!

Meteorologii au emis atentionare de cod galben de ploi si vijelii. Atentionarea meteorologica intra vigoare de vineri, ora 23:00, si este valabila pana luni, la ora 18:00. Sunt vizate zone din vestul si nord-vestul tarii, precum si zonele de deal si de munte. Cantitatile de precipitatii pot depasi 50 litri pe metru patrat. In sudul si sud-estul tarii va fi canicula.

In regiunile sudice si sud-estice se va mentine vremea caniculara pana in dupa-amiaza zilei de luni, iar indicele confortului termic temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80.

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile!

Maximele temperaturii aerului vor depasi 35 de grade, iar in Lunca Dunarii vor atinge 37-38 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE ZILE:

VINERI (15 iulie)

Disconfortul termic se va instala in cea mai mare parte a tarii, indicele temperatura-umezeala urmand a depasi pragul critic de 80. Temperaturile maxime vor fi de la 28...29 de grade pe litoral pana la 38 de grade in Campia de Vest. In cursul zilei cerul va fi variabil si doar izolat vor fi ploi de scurta durata, mai ales la munte. Incepand din orele serii instabilitatea atmosferica se va accentua in vestul si in nord-vestul teritoriului, unde vor fi averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua aspect de vijelie si conditii de grindina. Temperaturile minime se vor incadra intre 13 si 23 de grade. Presiunea atmosferica va scadea.

SAMBATA (16 iulie)

In vestul, nordul si centrul tarii valorile termice vor fi in scadere, iar vremea va fi in general instabila cu innorari, averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In restul teritoriului vremea se va mentine caniculara dupa-amiaza; cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse, seara si noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25...26 de grade in nord-vest si 38...39 de grade in sudul extrem, iar cele minime intre 15 si 23 de grade. Presiunea atmosferica va continua sa scada.

DUMINICA (17 iulie)

Vremea se va mentine caniculara in regiunile sud-estice. Temporar innorarile se vor accentua si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, cu caracter local in majoritatea zonelor. Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate. In extremitatea vestica si cea de sud-est astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 35 de grade, iar cele minime intre 13 si 23 de grade.

LUNI (18 iulie)

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara dupa-amiaza in regiunile sud-vestice. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare; vor fi averse si descarcari electrice local in estul si in sud-estul tarii si pe arii restranse in rest. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 35 de grade, iar cele minime intre 14 si 24 de grade.

Sursa: Antena3

Covasna: Viperele au atacat din cauza caniculei... Conflict maghiari-tigani: Locuitorii din Racos, paziti de trupe speciale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x