Căutare Live

Ciclon polar în România: Vremea se înrăutățește! Autoritățile fac apel către populație să rămână în case

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, miercuri, că s-au dispus măsuri de activare a grupelor operative în cele şase judeţe aflate sub cod portocaliu, urmând ca pompierii să intervină pentru salvarea populaţiei şi bunurilor.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, miercuri, că s-au dispus măsuri de activare a grupelor operative în cele şase judeţe aflate sub cod portocaliu, urmând ca pompierii să intervină pentru salvarea populaţiei şi bunurilor.

”În contextul emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizărilor de Cod Galben şi Cod Portocaliu, ce prognozează intensificări ale vântului în toată ţara şi ninsori în zonele montane, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea optima a unor potenţialelor situaţii de urgenţă. Astfel, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, s-au dispus măsuri de activare a grupelor operative în cele 6 judeţe aflate sub incidenţa Codului Portocaliu (ISU Caraş-Severin, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Olt, ISU Teleorman şi ISU Mehedinţi) şi asigurare a rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenţie”, au transnis, miercuri, reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, în cazul apariţiei efectelor vântului puternic, pompierii vor acţiona imediat cu accesorii de descarcerare grea pentru salvarea persoanelor, înlăturarea arborilor sau elementelor de construcţie căzute pe carosabil, precum şi pentru limitarea producerii altor situaţii de urgenţă.

”Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă cooperează permanent cu celelalte autorităţi locale, în acest sens au fost înştiinţate asupra avertizărilor toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor aflate sub incidenţa codurilor de vreme rea. Evoluţia situaţiei din teren este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă”, au mai transmis oficialii IGSU.

Aceştia fac apel la populaţia din zonele afectate ca, pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu, valabilă miercuri, între orele 12.00 şi 19.00, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, unde vor fi rafale puternice ale vântului, cu viteze de 80-90 de kilometri pe oră.

Începând chiar de marţi seară, în întreaga ţară a intrat în vigoare un Cod galben vizând intensificări ale vântului şi, în zonele montane, ninsori viscolite, iar în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania va ploua pe arii extinse. În Bucureşti, se vor semnala, de asemenea, intensificări ale vântului, iar temperaturile vor scădea.

Cutremur de mare intensitate, în zona Vrancea, așteptat în orice moment: "Ne aflăm exact în epicentrul seismelor&qu... Alertă METEO! A nins și acesta e doar ÎNCEPUTUL! Ce anunță specialiștii...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri