Antena Căutare

Cod portocaliu de inundatii pentru 4 rauri din Mehedinti si Prahova!

Raul Motru si afluentul sau Cosustea din judetul Mehedinti, precum si raul Teleajen si afluentul sau Cricovul Sarat din Prahova, se afla, in intervalul miercuri, ora 16.00 - joi, ora 14.00, sub Cod portocaliu de inundatii, potrivit actualizarii unei avertizari emise de INHGA.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) precizeaza totodata ca, in acelasi interval, se mentine Codul galben pe raurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega (judetul Timis), Timis, Barzava (Hunedoara, Caras Severin si Timis), Caras, Nera, Cerna (Caras Severin), Jiu si afluentii sai din sectorul Iscroni - amonte Podari (Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj), afluentii din zona de munte ai Argesului (Arges, Dambovita), Ialomita (Dambovita, Ilfov) si Prahova (Prahova, Ilfov).

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile!

In plus, se instituie Cod galben pe afluentii din zona de munte ai Oltului superior si mijlociu, in judetele Brasov, Sibiu si Valcea.

Potrivit INHGA, pentru bazinele hidrografice mentionate se anticipeaza scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri, cu depasiri ale cotelor de aparare.

Hidrologii precizeaza ca aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai raurilor vizate si pe cursurile de apa necadastrate.

Dosarul "Trofeul calitatii": Perchezitii DNA, la Inspectoratul de Stat in Constructii... Guvernul a aprobat deblocarea a 500 de posturi in Sanatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x