Antena Căutare

Vreme extremă în nord-vestul țării! Străzile din Sălaj, inundate după o furtună cu ploaie torenţială şi grindină

Vremea extremă continuă să ne dea bătăi de cap, iar o furtună cu ploi torențiale și grindină a făcut prăpăd în județul Sălaj, care se afla sub avertizare de cod de vânt puternic cu aspect tornadic. ​

Vremea extremă continuă să ne dea bătăi de cap, iar o furtună cu ploi torențiale și grindină a făcut prăpăd în județul Sălaj, care se afla sub avertizare de cod de vânt puternic cu aspect tornadic. ​

Conform Administrației Națională de Meteorologie, județul Sălaj s-a aflat sub cod roșu de vânt puternic cu aspect tornadic, dar și grindină de mari dimensiuni în județul Sălaj, iar în doar câteva minute, pământul a fost acoperit de șuvoaie, dar și de grindină de dimensiunea unei mingi de tenis.

Avertizarea a fost valabilă de la 28-05-2019 ora 15:20 până la 28-05-2019 ora 16:00, iar zonele vizate sunt Zalău, Jibou, Hereclean, Creaca, Mirșid, Crișeni.

”Se vor semnala vânt puternic cu aspect tornadic, GRINDINĂ de MARI dimensiuni, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp”, transmite ANM.

De asemenea, tot în Sălaj meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu, ce vizează localitățile Cehu Silvaniei, Șărmășag, Bobota, Pericei, Hereclean, Bocșa, Someș-Odorhei, Sălățig, Chieșd, Vârșolț, Mirșid, Crișeni, Benesat, Dobrin, Șamșud și Coșeiu.

Cod galben de ploi torențiale

Meteorologii anunţă că, până în 1 iunie, în toată ţara vor fi averse, chiar şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi izolat grindină.

De altfel, de marţi, de ora 14.00, şi până miercuri, la ora 2.00, va fi în vigoare un Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, valabil în Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, Transilvania, în nordul Munteniei, precum şi nord-vestul Moldovei.

E sigur. Încă o zi liberă pentru elevii din România în curând: „Copiii nu vor face cursuri în această zi!”... Cod roșu de tornadă în România. Cod portocaliu pentru mai multe județe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x