Antena Căutare

Codul galben de inundatii, mentinut pana miercuri dimineata pe rauri din 12 judete

Cod galben de inundatii pentru mai multe rauri din centrul, estul si sud-estul tarii, in intervalul marti, ora 16.00 pana miercuri, ora 10.00! Conform Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), citat de Mediafax, actualizarea avertizarii se refera la scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate, precum si cresteri de debite si niveluri pe rauri

Sunt vizate, astfel, bazinul hidrografic Olt superior si mijlociu (judetele Harghita si Brasov), afluentii Oltului (Harghita, Covasna, Brasov), Prahova si afluentii sai (Prahova, Ilfov), Calmatui (Buzau, Braila), pe cursurile superioare ale Buzaului (Covasna, Buzau), Putnei, Ramnicu Sarat (Vrancea), Trotus (Harghita, Bacau), afluentii Buzaului inferior (Buzau), afluentii din bazinul mijlociu al Trotusului (Bacau), Barlad si afluentii sai (Vaslui, Galati, Vrancea) si pe raurile din Dobrogea (Constanta, Tulcea).

In plus, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, marti, intre orele 10.00 si 20.00, avertizarea cod portocaliu ramane valabila pentru judetele Buzau, Vrancea si Bacau, unde se vor cumula cantitati de apa de peste 50 de litri pe metru patrat.

Totodata, judetele Ialomita, Prahova, Braila, Tulcea, Galati, Vaslui, Neamt, Suceava, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Maramures raman pana marti, la ora 20.00, sub avertizare cod galben de ploi.

Foto: Intact Images

Doar 30 de familii ar putea primi despagubiri pentru casele distruse de inundatiile din ultimele zile... VIDEO! Targu Mures: Casa memoriala Avram Iancu, incendiata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x