Antena Căutare

Codul galben de ninsoare a trecut, dar Moldova ramane troienita: Ambulantele ajung cu greu la bolnavi

Situatia nu s-a imbunatatit deloc in nordul Moldovei, la aproape 24 de ore de la expirarea codului de vreme rea. Ambulantele intepenesc in muntii de zapada, iar operatiunile de salvare sunt adevarate aventuri. Tanara din Saveni a carei viata a fost in pericol dupa ce si-a nascut copilasul mort a ajuns abia ieri la Maternitatea Botosani. Echipele de interventie n-au putut ajunge la ea decat cu vehicule pe senile.

Tanara si-a nascut pruncul mort, iar dupa nastere, a trecut chiar ea pe langa moarte, din cauza unei hemoragii puternice. Medicii spitalului din Saveni au fost convinsi cu greu sa-si dea acordul pentru ca adolescenta de 17 ani sa fie urcata pe ATV-ul cu senile. Avea de strabatut 20 de kilometri pana la Podeni.

Salvarea a pornit catre ea, insa muntii de zapada si viscolul au facut imposibila misiunea. Au blocat inclusiv cele doua camioane ale armatei si freza care facea partie prin nameti.

Medicii de la maternitatea din Botosani i-au ajutat prin telefon pe cei de la spitalul din Saveni sa-i salveze viata tinerei. Abia a doua zi, ea a fost luata de asistentii SMURD cu ATV-ul si dusa pana la ambulanta. Dupa inca 20 de kilometri cu salvarea, ea a ajuns la Maternitatea Botosani.

La Iasi, o ambulanta a fost blocata in nameti, in drum spre o batrana din Tansa, cu insuficienta cardiaca. Toata lumea a pus mana pe lopata. Salvarea s-a stricat si echipajul a cerut o ambulanta cu senile. Intre timp insa oamenii reparasera masina. Pana la salvare, batrana a fost dusa cu patura.

Un mall din Brasov a fost distrus aproape complet de un incendiu... Un metrou pentru copii, cu Mos Craciun si clovni, va circula duminica, in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x