Antena Căutare

România, măturată în continuare de furtuni. Codul portocaliu de ploi torențiale a fost prelungit. Care sunt zonele afectate

Meteorologii au prelungit avertizarea de cod portocaliu până mâine dimineaţă. Ploile torenţiale vor pune stăpânire în continuare pe toată România. Acest lucru va creşte pericolul de inundaţii, mai ales în zonele unde s-au depăşit deja 200 l/mp. În acest context, specialiştii ANM spun că luna iunie va urca în top 5, cele mai ploioase luni din istoria măsurătorilor meteorologice.

Potrivit meteorologilor de la ANM, mai multe județe din țară se află, în perioada 24 iunie, ora 10:00, până pe 25 iunie, ora 03:00, sub cod portocaliu de ploi torențiale.

Astfel, în intervalul menționat, în zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

Luna iunie, cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani. Meteorologii, avertisment de ultimă oră: ”Va fi o vară a extremelor!”

De asemenea, un cod galben de ploi torențiale a fost emis și pentru îestul, sud-estul, nordul și centrul țării, precum și în zonele montane. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Copii și bătrâni salvați din calea apelor. Ploile le-au distrus complet locuințele

DE asemenea, un cod galben de ploi torențialeeste valabil până mâine, la ora 23:00, în toată țara. Potrivit meteorologilor, joi se vor semnala perioade instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Subiecte Bacalaureat 2020 Matematică. Ce le-a picat elevilor, la fiecare profil în parte... Cel mai bun falsificator de bani, prins în România! 17.000.000 de lei falși! Cum arată bancnotele pe care le-a făcut. FO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x