Antena Căutare

Trei ani de la Colectiv. Victimele tragediei vor fi comemorate printr-un Marș al Chitarelor și un moment muzical

La împlinirea a trei ani de la incendiul de la Colectiv, cei 65 de oameni care au pierit în urma tragediei vor fi comemorați printr-un Marș al Chitarelor ce va avea loc pe 30 octombrie, începând de la ora 19.00, dar și printr-un moment muzical, în fața clubului.

La împlinirea a trei ani de la incendiul de la Colectiv, cei 65 de oameni care au pierit în urma tragediei vor fi comemorați printr-un Marș al Chitarelor ce va avea loc pe 30 octombrie, începând de la ora 19.00, dar și printr-un moment muzical, în fața clubului.

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010, a spus, miercuri, pentru, a1.ro, că Marșul Chitarelor va porni de la ora 19.00, din parcul aflat vizavi de magazinul Unirea. spre Colectiv.

„De acolo se va pleca cu o lumânare, o floare. Și îi rugăm pe cei care au chitare să vină cu instrumentele muzicale ca să marcăm cel mai important moment, la 22.30, în fața clubului Colectiv, să ne amintim de copiii noștri”, a spus Eugen Iancu, pentru a1.ro.

„Este un marș al tăcerii. Nu înjurăm, nu facem sex între noi”, a precizat el.

Eugen Iancu a mai spus că nu anticipează un anumit număr de participanți, dar că anul trecut au fost în jur de 3.000 de persoane la evenimentul destinat comemorării victimelor incendiului de la Colectiv.

În Piaţa Bucur, de la ora 22.33, Eugen Iancu spune că cei cu chitare vor fi invitați, la fel ca anul trecut, să interpreteze piesele „Back to life” (Goodbye to Gravity), „Exerciţiu” (Valeriu Sterian) şi „Vinovaţii fără vină” (Pasărea Colibri).

Președintele Asociației Colectiv GTG 3010, care și-a pierdut fiul în urma incendiului, a menționat pentru a1.ro și care sunt cele mai mari mâhniri ale sale, în prezent, la 3 ani de la tragedie.

„Nu avem nimic. Nici măcar un spital mare de arși”, a spus Iancu, precizând că în țară încă nu există o cameră specială în care arșii să primească îngrijiri corespunzătoare și că, în continuare, aceștia trebuie să fie trimiși în străinătate pentru tratament, în țări în care „curge apă caldă”.

„Nu avem proces început. Probabil că va începe anul 2019 fără să avem un proces”, a mai spus el.

În urma incendiului din clubul Colectiv, izbucnit în seara de 30 octombrie 2015, şi-au pierdut viaţa 65 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 38 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Una dintre aceste persoane și-a pus capăt zilelor, în urma suferințelor îndurate.

Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit în timpul unui concert ce era susţinut de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

Șapte minute de TEROARE! Au văzut cum li se apropie moartea pe autostradă. Imagini șocante! – VIDEO... Vești proaste pentru mii de români! Copiii care ar putea să rămână fără jumătate din alocații! Ministrul Muncii a făcut ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x