Antena Căutare

Colegii de serviciu, o problema zilnica? Cum sa eviti polemicile la job

Fiecare om cu obiceiurile lui! Cu toate acestea, atunci cand suntem intr-un grup e bine sa ne controlam foarte bine pornirile. Nu de alta, dar am putea deveni foarte usor "colegul acela pe care nimeni nu-l vrea in preajma"

De regula, primul lucru pe care il facem atunci cand suntem intr-un colectiv nou, este sa-i cunoastem pe cei cu care lucram. Nimic rau pana aici, insa daca ne impartasim cele mai adanci secrete, am putea avea o surpriza. Colegul aparent binevoitor s-ar putea incadra cu lejeritate in categoria barfitorului.

Poate cel mai usor de recunoscut la locul de munca este depresivul. Ii lipseste cu desavarsire cheful de munca, viziunea lui este mai mereu intunecata, iar cel mai mare talent al sau este sa le strice buna dispozitie celorlalti. “Depresivul este acea persoana in general trista, care nu are incredere in propriile forte, care are sentimente de vinovatie, are impresia ca nimic nu face bine. In general, e destul de negativist in tot ceea ce face el, il ia pe nu in brate”, a explicat psihologul Anca Boalca.

Daca colegul suparacios lipseste din colectivul nostru, cu siguranta il vom intalni pe acel pierde-vreme, care ar face orice altceva decat sa munceasca. Numarul colegilor problema nu se opreste insa aici. Un alt tip este temutul tradator. “Vorbim de o structura care tot timpul este nemultumita. Gaseste nod in papura in absolut orice situatie. Incearca sa se ridice cumva pe micile scapari ale celorlalti. Sa le aduca celorlalti prejudicii”, a mai afirmat psihologul.

Trecand prin toate aceste categorii, este foarte posibil sa-i asociem cu proprii colegi. Iar daca ne dorim sa ne schimbam locul de munca in speranta ca altundeva nu vom avea parte de sicane, ar trebui sa ne gandim de doua ori. Pentru a nu ajunge in situatia de a pleca, specialistii ne recomanda sa pastram relatiile de munca cat mai echilibrate.“Daca cineva incearca sa le schimbe, consuma timp si resurse si are mult mai mult de pierdut decat pur si simplu sa lase sa se intample si sa lase sa treaca pe langa el si sa devina oarecum imun la ele”, a mentionat George Butunoiu, specialist Resurse Umane.

Vezi editiile integrale ale Observatorului Special pe AntenaPlay.

Se poarta RETRO! Masinile vintage, mai scumpe ca bolizii... Cutremur de 4,9 in Vrancea. Seismul a fost simtit si in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x