Antena Căutare

Comandament de urgenta la MAI. Porturile, aeroporturile si autostrazile au fost inchise

Un comandament pentru Situatii de Urgenta la MAI a fost convocat, miercuri seara. La eveniment participa, la ora 21.30, si premierul Emil Boc, potrivit Mediafax. La aceasta ora, DN 1 este inchis, si probleme sunt si pe alte 14 drumuri nationale. De asemenea, 15 curse aeriene sunt anulate sau redirectionate din cauza conditiilor meteo.

Porturile, aeroporturile, autostrazile si mai multe drumuri nationale au fost inchise


Furtuna deosebit de puternica care s-a abatut pe litoral cu vant de aproape 80 de kilometri la coasta, a impus restrictionarea navigatiei fiind suspendate operatiunile si manevrele de navigatie in porturile Midia, Constanta Sud si Nord, cat si Mangalia.

Zece curse aeriene care ar fi trebuit sa decoleze sau sa aterizeze pe aeroportul Henri Coanda au fost anulate miercuri seara din cauza viscolului.

De asemenea, alte trei curse au fost redirectionate catre aeroporturile din Timisoara, Constanta si Sofia. Doua curse care ar fi trebuit sa decoleze spre Pisa si Bruxelles de pe aeroportul Baneasa au fost, de asemenea, anulate. O aeronava a derapat pe pista

Centrul Infotrafic a anuntat ca, datorita vicolului extrem de puternic, au fost inchise Autostrazile A1 si A2. De asemenea, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze au mai fost inchise 11 drumuri nationale.

DN 2 Bucuresti - Urziceni - Buzau
DN 3 Bucuresti - Fundulea
DN 5B Giugiu - Ghimpati
DN 7 Pitesti - Rm. Valcea
DN 1D Albesti Paleologu - Urziceni
DN 22 Rm. Sarat - Braila
DN 23B Maicanesti - Ciorasti
DN 2C Buzau - Slobozia
DN 2N Bogza - Caiata - Dumbraveni - Jitia
DN 4 Bucuresti - Budesti
DN 2A Slobozia - Urziceni
DN 71 Baldana - Ulmi

De asemenea, trafic pe DN1, intre centura Bucurestiului si Tancabesti se desfasoara cu mare dificultate. Practic, de la aeroportul Baneasa pana la Otopeni masinile sunt bara la bara, iar soferii de pe liniile RATB au anuntat calatorii ca nu se mai poate circula.

Totodata, pe DN 73 intre Campulung si Brasov circulatia a fost restrictionata pentru traficul greu mai mare de 3,5 tone.

Traficul va fi redeschis in functie de evolutia fenomenelor meteo, iar CNADNR si Politia Rutiera roaga participantii la trafic ca in perioada urmatoare sa evite tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, sa adapteze viteza de deplasare la conditiile existente si sa echipeze vehiculele adecvat, cu cauciucuri de iarna, lanturi, lopata.

foto: Intact Images


Citeste si... Bilantul primei zile de iarna in Bucuresti: zeci de copaci cazuti, trafic de cosmar

Romania, pe locul 87 in lume in ceea ce priveste libertatea presei... Aeroportul Baneasa este blocat, dupa ce o aeronava a derapat pe pista...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x