Antena Căutare

Comisari ANPC judecati pentru coruptie

Doi comisari din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) – Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti – Ilfov au fost joi trimisi in judecata pentru coruptie.

Conform procurorilor DNA, Maria Bologa si Sorin-Gabriel Soinea, ambii arestati intr-un alt dosar, au fost trimisi in judecata la Tribunalul Bucuresti pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

Concret, la 16 iulie 2010, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la diferiti agenti economici care desfasurau activitati de comert intr-un complex comercial din orasul Voluntari, judetul Ilfov, cei doi comisari ANPC au pretins si au primit de la reprezentantii unor societati comerciale suma totala de 4.000 de lei.

"Banii au fost pretinsi si primiti pentru a aplica sanctiuni contraventionale mai blande raportat la neregulile constatate (ex., temperatura din magazin era prea ridicata pentru pastrarea in bune conditii a alimentelor care erau expuse spre vanzare), pretinzand ca aceste nereguli sunt sanctionabile cu confiscarea marfii, suspendarea activitatii firmei si amenda in suma de 5.000 de lei", se arata in comunicatul DNA. Agentii comerciali i-au denuntat pe cei doi comisari ANPC.

Pentru restituirea catre denuntatori a sumelor de bani date cu titlu de mita, procurorii DNA au pus sechestru asigurator asupra bunurilor mobile apartinand celor doi inculpati.

Reamintim ca inculpatii Maria Bologa si Sorin-Gabriel Stoinea au fost arestati preventiv la 3 septembrie 2010 si, respectiv, 4 octombrie 2010 in doua dosare penale diferite. La sfarsitul lunii septembrie, acestia au mai fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru fapte similare.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Afaceri fatale in Romania: 'DESIGNER DRUGS'' sau ''SPICE''... Miting la Ramnicu Valcea – “Ne-ati furat bine!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x