Antena Căutare

Comisia de munca: Femeile se vor pensiona la 63 de ani si barbatii la 65

Parlamentarii din cadrul Comisiei de munca a Camerei Deputatilor au decis, cu 15 voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva", ca varsta standard de pensionare la femei sa fie de 63 de ani, iar la barbati de 65 de ani. Acestia au admis astfel solicitarea de reexaminare in acest sens a presedintelui Traian Basescu.

La sedinta Comisiei de munca s-au prezentat numai cinci reprezentanti ai opozitiei, patru de la PSD si unul de la PNL. Aura Vasile a declarat ca aceia care lipsesc protesteaza fata de faptul ca numarul membrilor comisiei a fost marit de plen pentru ca puterea sa aiba majoritate.

Deputatii PDL, independentii apartinand UNPR si cei ai UDMR au votat ca raportul comisiei sa contina doar modificarea varstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani. PSD si PNL au aratat ca, daca nu se va scadea si stagiul de cotizare, femeile vor fi discriminate, vor iesi cu o pensie mai mica decat barbatii.

In urma votului, deputatii PSD Ioan Cindrea si Dan Mircea Popescu au declarat ca este o zi neagra pentru pensionari si se face o nedreptate femeilor prin maniera de calcul al pensiei.

"Este o mare nedreptate pentru femei, pentru ca se modifica doar varsta de pensionare a femeilor, iar stagiul de cotizare ramane de 35 de ani, ca si la barbati. Astfel, femeile vor avea o pensie mai mica decat a barbatilor, fiind depunctate", a explicat Cindrea.

In replica, deputatul PDL Mircea Toader a replicat ca este o "zi luminoasa" pentru pensionari pentru ca acestia vor avea garantia ca li se va plati pensia. "Urmeaza un pachet de legi care sa sustina Legea pensiilor", a adaugat Toader.

Protest spontan la spitalul din Borsa: Angajatii nu si-au primit salariile pe luna octombrie... Cod Galben de ninsori si vant puternic in Moldova, Carpatii Orientali si Meridionali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x