Antena Căutare

Compania Altex a fost premiată pentru că a colectat 11.000 de tone de deșeuri în 2018

Altex, cel mai important retailer de electronice și electrocasnice, a primit un premiu special pentru eforturile susținute pe care le depune pentru protecția mediului. Premiul „pentru cea mai importantă contribuție la colectarea DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice)” a fost oferit în cadrul evenimentului Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, desfășurat recent în București.

Altex, cel mai important retailer de electronice și electrocasnice, a primit un premiu special pentru eforturile susținute pe care le depune pentru protecția mediului. Premiul „pentru cea mai importantă contribuție la colectarea DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice)” a fost oferit în cadrul evenimentului Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, desfășurat recent în București. Evenimentul, aflat la a zecea ediție, a fost organizat de ECOTIC, o organizație neguvernamentală a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România.

Altex, retailer de electronice, frigidere și alte electrocasnice, a fost recompensat în cadrul galei ECOTIC pentru că a reușit să colecteze 11.000 de tone de DEEE în 2018, echivalentul a circa 22% din cota totală de reciclare de DEEE impusă României pentru anul curent.

Peste 95% dintre DEEE colectate de Altex în 2018 s-au datorat programului BuyBack, derulat de companie de pe tot parcursul anului. Programul BuyBack, pe care compania îl desfășoară anual, încă din 2010, prevede că oricine dorește să-și cumpere un electrocasnic mare (aparate frigorifice, mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe și uscătoare de rufe) poate să predea obiectul pe care vrea să-l înlocuiască, gratuit, pentru colectare. În locul electrocasnicului cedat, proprietarul primește un voucher de 100 de lei, pe care îl poate folosi pentru cumpărarea unui electrocasnic nou. Aparatul care urmează să fie cedat pentru colectare trebuie dus într-unul dintre magazinele Altex participante în programul BuyBack sau poate fi ridicat direct și gratuit de la casa proprietarului. Compania asigură transportul produsului nou la client acasă și ridicarea deșeului, imediat după livrarea electrocasnicului nou.

Este obligatoriu ca o persoană care dorește să cumpere un anumit electrocasnic mare să ofere la schimb același tip de produs cu cel care urmează să fie achiziționat. Mai simplu spus, dacă doriți un frigider nou, o să fie nevoie să oferiți la schimb frigiderul vechi.

Altex are, în toate magazinele sale, recipiente speciale pentru colectarea deșeurilor mici (H2)

Cele peste 100 de magazine din rețeaua Altex sunt dotate cu recipiente speciale pentru colectarea DEEE de mici dimensiuni (prăjitoare de pâine, mixere, cuptoare cu microunde etc.), deșeurilor de corpuri de iluminat, deșeurilor de baterii și deșeurilor de acumulatori. Recipientele respective sunt puse la dispoziția clienților de retailer și ECOTIC, respectiv Recolamp, o organizație neguvernamentală care sprijină colectarea și reciclarea deșeurilor provenite din echipamente de iluminat uzate.

În majoritatea unităților Altex din toată țară, clienții au acces la containere speciale de mari dimensiuni, destinate depozitării temporare a DEEE voluminoase.

În 2018, Altex a introdus pe piața națională puțin peste 1.000 de tone de ambalaje, din care a reciclat 600 de tone, cota impusă de legislația în vigoare. Compania a demarat o campanie internă de colectare a deșeurilor la nivelul rețelei de magazine, astfel încât fiecare unitate să ajungă, cât mai rapid, la un grad de reciclare de 70-80%. Fiecare magazin din rețea are locuri destinate colectării selective a ambalajelor (carton-hârtie, plastic-metal și menajer).

Altex nu este doar cel mai mare colector de DEEE la nivel național, ci și unul dintre cei mai importanți angajatori din România. În prezent, compania are peste 4.200 de salariați. Mai mult de 3.000 dintre ei lucrează în rețeaua de 124 de magazine Altex și Media Galaxy din toată țara, în vreme ce restul se află în sediul central (din orașul Voluntari, județul Ilfov) și în depozitele companiei. Retailerul se află într-un proces continuu de atragere de forță de muncă, după cum arată pagina electronică de cariere de pe website-ul oficial. În prezent, Altex caută să recruteze peste 60 de oameni, în diverse orașe din țară, pe poziții precum casier, consultant vânzări, manager de raion, manager financiar, customer service consultant, product manager, curier și sef de depozit.

Nevoile de personal ale retailerului de electronice și electrocasnice se datorează extinderii afacerilor sale. Pe final de an, compania a inaugurat trei magazine noi - Satu Mare, Baia Mare și Slobozia. În total, Altex a deschis 10 magazine noi în 2018 și a depășit pragul de 100 de unități.

Cu afaceri anuale mai mari de 700 de milioane de euro, Altex va continua să se dezvolte și, prin urmare, să angajeze oameni și în 2019. Compania își propune să deschidă noi magazine și, de asemenea, să inaugureze un centru logistic, în care vor fi investite 37 de milioane de euro. Centrul logistic va fi ridicat în două etape și se va afla lângă București, în comuna Dragomirești-Vale (din județul Ilfov). Prima fază a proiectul se va finaliza în primul trimestru din 2019 și implică o investiție de 22 de milioane de euro. 80% din banii necesari pentru construirea primei faze a centrului provin dintr-un credit bancar obținut de retailerul de electrocnice și electrocasnice.

Un Crăciun de coșmar! Au plătit mii de lei pentru o vacanţă de vis, dar s-au trezit cazaţi într-o vilă neterminată, în c... Veste CRUNTĂ pentru profesori. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației. Ce se va întâmpla din ianuarie 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x