Antena Căutare

Compania Romtelecom, trimisa in judecata in cazul mortii unei fete de 13 ani

Premiera in justitia romana. Procurorii au decis trimiterea in judecata a companiei Romtelecom in cazul mortii unei fetite de 13 ani, din satul constantean Rosova. Copila a fost strivita de un stalp de telefonie a carui perioada de folosinta expirase de peste 20 de ani, informeaza adevarul.ro.


Fetita a murit in drum spre spital si ulterior medicii au stabilit ca victima a decedat ca urmare a contuziei meningo-cerebrale, fractura de bolta si baza de craniu si traumatism cranio-cerebral.

Potrivit telegrafonline.ro, la o luna de la producerea tragediei, lucratorii Postului de Politie Rasova au propus Parchetului o solutie de neurmarire penala. Pe 10 august 2009, procurorii au restituit dosarul politistilor cu specificatia „pentru a se efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa". Doua luni mai tarziu, politistii din Rasova au propus o noua solutie de neurmarire penala.

Nici aceasta solutie nu a fost acceptata, iar pe 12 februarie procurorul a trimis dosarul la Politia Cernavoda. Autoritatile au fost nevoite sa realizeze alte expertize tehnice si sa reaudieze martorii. In urma achetei, au iesit la iveala informatii naucitoare.

Stalpul avea o durata de functionare depasita cu 20 de ani. In plus, tatal victimei a recunoscut ca a primit de la SC Romtelecom SA, prin Dorin Avram, suma de 10.000 lei, bani pe care i-a cheltuit la parastase si pe datoriile ce le-a facut pentru inmormantarea fiicei sale.

In baza noilor probe, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au dispus trimiterea in judecata a SC Romtelecom SA pentru ucidere din culpa. Ovidiu Pripis, director Divizie Operatiuni Sud - Est, va fi si el trimis in judecata pentru neglijenta in serviciu.

Mor delfinii din Marea Neagra... 17 curse aeriene, anulate pe aeroportul Henri Coanda. Mai multe trenuri au intarzieri de sute de minute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x