Antena Căutare

Conacul din Argeș în care a locuit Lucia Sturza Bulandra e de vânzare! E lângă casa lui Liviu Rebreanu!

Celebra actriţă Lucia Sturza Bulandra (1873-1961) a stat cu chirie, între primul şi al doilea Război Mondial, în vila din satul Valea Mare - Ştefăneşti, Argeş. Acum, casa e de vânzare, cu tot cu îmrejurimi.

Conacul din Argeș în care a locuit Lucia Sturza Bulandra e de vânzare! E lângă casa lui Liviu Rebreanu! Galerie
Vila Bulandra

Celebra actriţă Lucia Sturza Bulandra (1873-1961) a stat cu chirie, între primul şi al doilea Război Mondial, în vila din satul Valea Mare - Ştefăneşti, Argeş. Acum, casa e de vânzare, cu tot cu îmrejurimi.

Domeniul se întinde pe o suprafaţă de 8.000 de mp, într-o locaţie de vis, având un living, șase dormitoare, patru băi, o cămară, două terase, un foişor, piscină şi o livadă. Reşedinţa mai deţine și două opere de artă ale marelui sculptor Marius Ivanovici.

Superba locaţie i-a fost găsită de însuși scriitorul Liviu Rebreanu (1885-1944), a cărui casă se afla în imediata vecinătate a conacului şi care, fiind bun prieten cu Lucia Sturza Bulandra, i-a recomandat locuinţa respectivă.

Proprietarul de acum al casei se chinuie de mai bine de un an să o vândă. Anul trecut, când a fost scoasă la vânzare prima oară, proprietarul cerea 300.000 de euro. Nu a existat niciun cumpărător, iar acum conacul este evaluat la 170.000 de euro.

De această dată, doritorii ar trebui să se grăbească, pentru ca la fel face și proprietarul! Vrea să plece cât mai repede din țară.

Vila Bulandra, din satul Valea Mare - Ştefăneşti, Argeş a fost construită, în anul 1896, de aceiaşi meşteri care au ridicat şi castelul Pelişor.

Lucia Sturdza-Bulandra a fost una dintre marile figuri ale scenei românești, lăsând în urmă roluri de compoziție din dramaturgia universală și națională de neuitat.

A fost profesoară la Conservatorul de Artă Dramatică din București timp de 30 de ani, formând generații întregi de actori precum Nicolae Baltățeanu, George Calboreanu, Dina Cocea, Radu Beligan sau Victor Rebengiuc.

A debutat la Teatrul Național din București (TNB), în anul 1898, iar din 1941 a jucat pe scena Teatrului Municipal din București (actualul Bulandra), pe care apoi l-a condus, din 1947 până la sfârșitul vieții (1961).

Mai multe detalii despre istoria vilei Bulandra, dar și fotografii, pe Spynews.ro

Iarna vine, până la urmă, pe la noi! Sau măcar încearcă... Vânătoarea de la Balc a început cu huiduieli! Milionarii lumii au vânat, astăzi, doar 60 de mistreți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x