Antena Căutare

Concluzie soc pentru istorici: Osemintele domnitorului roman Vlaicu Voda nu se afla in mormantul princiar

Concluzie soc pentru istorici! In mormantul princiar de la Biserica Domneasca din Curtea de Arges nu sunt osemintele domnitorului roman al Tarii Romanesti, Vlaicu Voda, membru al familiei Basarabilor.

Asa cum banuiau istoricii, pana acum. Ba mai mult, specialistii sunt pusi in dificultate, pentru ca nu stiu sa zica exact ale cui sunt osemintele. Expertii au dat verdictul la un mai bine de un an de cand au deschis pentru prima data mormantul.

In mormantul princiar din Biserica Domneasca nu ar fi asezate osemintele lui Vlaicu Voda, unul dintre nepotii lui Basarab I, asa cum se credea pana acum. Ar fi cele ale unui domnitor strain, al carui mormant e de-o bogatie impresionanta.

Turistilor care vin la Biserica Domneasca le sunt expuse toate variantele. Pentru ca orice mister constituie obiectul unei cercetari, specialistii nu se vor opri pana nu vor ajunge la niste concluzii solide. Pana atunci, turistii viziteaza mormantul si se multumesc fiecare sa creada ce doreste.

Urmareste editia integrala a Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese! Doi muncitori ieseni dorm nestingheriti in timpul programului... LOTO 6/49: Vezi numerele castigatoare la extragerea de joi, 10 octombrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x