Antena Căutare

Concursul de titularizare: 19 pe loc pentru un post de profesor

Abia s-au stins ecourile inca unui bacalaureat dezastruos, ca a venit randul dascalilor sa dea examene. Aproape 40.000 de candidati isi probeaza cunostintele pentru un loc la catedra, la concursul de titularizare care a inceput joi. Cea mai mare concurenta este pentru postul de profesor de limba romana, unde sunt si cate 19 candidati pe un singur loc.

Aproximativ 60 de absenti, 35 de candidati retrasi din examen si doi eliminati dupa ce au fost prinsi incercand sa copieze. Acesta este bilantul primei zile din sesiunea de examene pentru titularizare.

Emotiile deja sporite de camerele de supraveghere din salile de examen au fost dublate de subiectele diferite de anii trecuti.

"Acum se da numai partea de metodica a disciplinei. Rezultatele sper sa fie de data aceasta superioare fata de cele din anii anteriori", a declarat inspectorul general pe Bucuresti, Constantin Traistaru.

Pot visa la un post de titular doar cei care vor obtine note mai mari de 7, si ajung la catedra ca suplinitori cei care au cel putin media 5.

Pentru anul viitor, in scolile din Romania, sunt in jur de 6500 de catedre libere pentru dascali titulari. Restul de 31.000 sunt posturi de suplinitori.

Noua lege a Sanatatii: Asistenta medicala, doar in caz de urgenta!... Pianista Mihaela Ursuleasa a fost gasita moarta intr-o camera de hotel din Viena ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x