Antena Căutare

Concursuri școlare 2018-2019. Calendar competiții școlare aprobat de MEN! Ce noutăți sunt

Concursuri școlare 2018-2019. Ministerul Educației Naționale a aprobat, prin ordin, Calendarul competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale pentru anul școlar 2018 - 2019.

Concursuri școlare 2018-2019. Calendar competiții școlare aprobat de MEN! Ce noutăți sunt
calendar olimpiade scolare

Concursuri școlare 2018-2019. Ministerul Educației Naționale a aprobat, prin ordin, Calendarul competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale pentru anul școlar 2018 - 2019.

Concursuri școlare 2018-2019. Calendarul competiții școlare Edu.ro

Concursuri școlare 2018-2019. Pe site-ul edu.ro a fost anunțat calendarul olimpiade și concursuri școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, cu participarea elevilor români, respectiv activități de selecție și pregătire a loturilor naționale pentru participarea la olimpiadele internaționale din 2019.

Concursuri școlare 2018-2019. Ce cpmpetiții școlare sunt

Pe lângă vechile olimpiade și șoncursuri școlare, Ministerul Educației a introdus o noutate, li anume, Olimpiada Națională de Creativitate Științifică.

  • olimpiade naționale școlare;
  • concursuri naționale școlare finanțate de Ministerul Educației Naționale;
  • concursuri naționale școlare fără finanțarea Ministerului Educației Naționale;
  • activități educative naționale finanțate de Ministerul Educației Naționale;
  • activități educative naționale, respectiv activități educative regionale și interjudețene fără finanțarea Ministerului Educației Naționale.

Astfel că, în calendarul olimpiadelor naționale școlare (58), o noutate o reprezintă apariția Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică, ale cărei probe se vor desfășura cu subiecte construite pe o abordare transcurriculară.

Din totalul celor 63 de concursuri școlare finanțate de Ministerul Educației Naționale, opt se vor desfășura în premieră, atât în cadrul unor discipline precum matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, cât și în domeniul învățământului profesional și tehnic/transdisciplinar.

Concursuri școlare 2018-2019. În categoria concursurilor naționale școlare, fără finanțarea Ministerului Educației Naționale, sunt incluse 139 de competiții, în timp ce calendarul activităților educative naționale (finanțate și nefinanțate de MEN) cuprinde 314 proiecte, selectate în urma unui proces riguros de evaluare.

Concursuri școlare 2018-2019. Potrivit informațiilor apărute pe Edu.ro, activitățile educative se desfășoară în afara orelor de curs și oferă elemente de noutate în raport cu disciplinele studiate de elevi prin curriculumul obligatoriu.

Acestea pot avea ca bază informațiile acumulate și competențele dezvoltate de elevi pe parcursul anului școlar, fiind complementare sau vizând aplicarea practică a acestor informații și competențe. Proiectele cuprinse în calendarele competiționale ale MEN sunt o formă de evaluare a competențelor dobândite de elevi în cadrul activităților de timp non-formal organizate în școală și în afara ei.

Recent, s-a dat startul concursului Comper 2019. Vezi subiecte, program, structură.

sursa foto: news.ro

Cutremur în educație! Vacanțe mai scurte și mai puține pentru elevi. Cum va arăta structura anului școlar... Gripa în România 2019. La cât a ajuns numărul deceselor confirmate cu virus gripal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x