Antena Căutare

Concursurile de angajare în spitale, organizate după alte reguli: ”Se va elimina orice suspiciune!”

Concursurile de angajare în spitale ar putea, în următoarea perioadă, să fie organizate după alte reguli. Mai exact, acestea nu vor mai fi realizate de către unitățile sanitare care scot la concurs posturi vacante, ci în centre regionale, cu observatori din alte zone ale țării.

Concursurile de angajare în spitale ar putea, în următoarea perioadă, să fie organizate după alte reguli. Mai exact, acestea nu vor mai fi realizate de către unitățile sanitare care scot la concurs posturi vacante, ci în centre regionale, cu observatori din alte zone ale țării.

Această măsură ar putea fi implementată în perioada următoare, pentru a ”se elimina suspiciunile și pentru a fi promovată meritocrația”, potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

Citește și: Decizie fără precedent a ministrului Sănătății! Două spitale de urgență și-ar putea pierde acreditarea! Cât vor scoate pacienții din buzunar pentru o zi de tratament

De cealaltă parte, însă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a explicat că această măsură vine după ce "au fost foarte multe reclamații în legătură cu modul în care se fac angajările, iar Ministerul Sănătății a considerat că se pot face aceste concursuri sub egida DSP-urilor, centralizat, pe centre. Să nu mai existe suspiciuni că fiecare dă mită ca să fie angajat. Existau tot felul de discuții, suspiciuni și așa mai departe. Concursurile se organizau în spitale, dar ca să nu mai existe niciun fel de suspiciune asupra modului în care se organizează aceste concursuri, ele se vor organiza pe centre.", a spus ea potrivit HotNews.

De asemenea, se pare că Direcția de Sănătate Publică se va ocupa de organizarea concursului, stabilind chiar și ”va stabili și data examenului, pe care o va publica online. Pentru a scoate posturi la concurs, fiecare unitate sanitară cu personalitate juridică va transmite DSP lista cu posturi vacante", a anunțat ministrul Sănătății. Concursul de angajare ar urma să includă o probă scrisă, cu subiecte tip grilă extrase din până la 2.000 de variante, precum și o probă orală înregistrată, spune Sorina Pintea.

Ce se întâmplă oficial cu șpaga din spitalele din România! Anunțul ministrului Sănătății

Concursurile ar urma să fie organizate trimestrial, în 8 centre regionale stabilite în funcție de regiunile de dezvoltare. Centrele regionale vor fi orașe precum Iași, Craiova sau Timișoara - "unde se face și rezidențiatul" - a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

Noua modalitate de organizare nu va presupune costuri suplimentare pentru stat, însă taxa pentru participanți ar putea crește.

O ploaie torentiala a produs pagube in Cernavoda: spatii comerciale şi autoturisme inundate... 20 iunie, Ziua Mondială a Refugiatului 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x