Antena Căutare

Conditii de 5* pentru pasarile si porcii stresati: fermierii, ogligati sa nu le stinga lumina, sa le schimbe asternuturile si sa masoare viteza aerului

Gainile si porcii din Romania ar putea avea o viata mult mai relaxata. Ministrul Agriculturii a anuntat ca vrea sa promoveze in Guvern doua acte normative privind bunastarea pasarilor si a porcilor. Intentia vine dupa scandalul gainilor stresate care fac oua nesanatoase. Si organizatiile non-guvernamentale se arata ingrijorate de conditiile vitrege in care sunt crescute multe dintre animalele din Romania. Suma estimata pentru bunastarea animalelor se ridica la 102 milioane de euro.

Una dintre ele se refera la distragerea atentiei animalelor agresive cu diferite obiecte, astfel incat acestea sa nu sara la bataie. in plus, pentru a preveni luptele intre porci, in primele zile de la popularea unei boxe, ingrijitorii vor fi obligati sa nu mai stinga lumina pe timpul noptii.

Pentru a intra in posesia fondurilor, patronii de ferme trebuie sa prezinte inclusiv schita grajdurilor, din care sa reiasa cu exactitate spatiul in care sunt crescute animalele. Conform noilor reguli, cel mai generos spatiu il vor avea scroafele. in plus, temperatura din boxe va fi reglata in functie de varsta animalelor.

Asigurarea asternutului uscat si apa potabila sunt alte prevederi incluse in proiectul bunastarii porcinelor.

Si gainile vor avea un trai mai bun. Astfel, crescatorii de zburatoare vor fi nevoiti sa masoare pana si viteza aerului in halele de pasari, daca vor sa intre in posesia banilor de la Guvern. in plus, apa pe care o vor consuma pasarile trebuie sa fie potabila. Mai mult, gainile vor avea parte de mancare ce nu contine proteine de origine animala sau substante nocive.

Totodata, ingrijitorii vor trebui sa dea dovada de mai multa blandete cand vine vorba despre prinderea pasarilor.

Suma totala care va fi folosita pentru imbunatatirea traiului animalelor se ridica la 102 milioane euro. Vizate sunt 28 de milioane de gaini si 2,7 milioane porci din ferme. Cererile de ajutoare de stat vor fi depuse la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie.

Stelian Jurca, cel mai gras roman, a slabit peste 150 de kilograme... Coplata din Sanatate ar putea fi aprobata in sedinta de Guvern. Vezi tarifele propuse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x