Antena Căutare

Imagini greu de privit la o școală din Dolj. În ce condiții stau preșcolarii

Preșcolarii din comuna Călărași, județul Dolj, nu au apă, hârtie igenică sau săpun la toaletă, în plin sezon gripal.

Imagini greu de privit la o școală din Dolj. În ce condiții stau preșcolarii Galerie
Toaletă Dolj

În localitatea Sărata din comuna Călărași, județul Dolj, copiii de grădiniță și elevii școlii învață în două clădiri separate, dar au toaleta "în fundul curții", într-o clădire construită în urmă cu 20 de ani și renovată acum 8 ani, potrivit reprezentanților școlii.

Părinții sunt revoltați și se tem că, din cauza mizeriei, copiii se pot îmbolnăvi.

"Nu există apă aici. În asemenea condiții nu se poate trăi. Am avut fata la grădiniță aici, până acum o săptămână, dar am fost nevoit să o mut la o grădiniță privată pentru a evita eventualele boli pe care le poate contacta din aceste locuri. Copilul mi-a spus de atâtea ori că îi este frig, că nu au cu ce să se spele. Iarna, ies dezbrăcați din clasă și merg 50 de metri până la toaletă."- a declarat Florin Stănia, părintele unui copil din Sărata.

Potrivit directorului școlii, Florin Onete, copiii din grădiniță se pot spăla în școală: " Avem măsuri pentru prevenirea gripei. Conștientizăm copiii și părinții permanent. În școală există apă caldă, apă rece, cu prosop, săpun, cu tot ce este nevoie. Vin la toalete și se spală în școală. Este o situație temporară pe perioada iernii."

Imagini greu de privit la o școală din Dolj. În ce condiții stau preșcolarii

Toaletă Dolj

Scene șocante într-o scară de bloc din România, filmate de o cameră de supraveghere! Ce a făcut o femeie de 78 de ani es... FSLI a transmis patru măsuri pe care trebuie să le ia statul pentru combaterea violenţei în şcoli, după ce un bărbat a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x