Antena Căutare

Conducerea Politiei Neamt si Aurelian Soric, cercetati disciplinar

Intreaga conducere a Politiei Neamt va fi cercetata disciplinar. Masura a fost dispusa de ministrul Traian Igas in urma unui control. De asemenea, fostul sef al Inspectoratului, Aurelian Soric va fi cercetat de Consiliul Superior de disciplina din cadrul MAI, a anuntat, joi, chestorul Aurel Vladulescu, care a mai precizat ca, prin declaratiile facute, Soric a prejudiciat imaginea ministerului.

In urma anchetei locale realizate la IPJ Neamt, s-au descoperit nereguli in majoritatea structurilor institutiilor si peste 3.000 de doare nesolutionate. In plus, Aurelian Soric este acuzat ca nu a promovat campaniile anticoruptie ale MAI.

"Fostul sef al IPJ Neamt a incercat sa diminueze autorizatea conducerii MAI, prin incitatrea sefilor ce post la a-si da demisia daca acesta ar fi fost dat afara. De asemenea, mesajul transmis subliminal publicului a fost de acceptare a camatariei si faptul ca Politia tolereaza astfel de fapte, ducand la scaderea semnificativa a gradului de incredere in activitatea Politiei Romane", a declarat Aurelian Vladulescu.

Ministerul de Interne a dispus verificarea IPJ Neamt in urma asasinatului din 14 noiembrie si dupa ce seful comisarul sef Aurelian Vasea Soric a fost acuzat ca ar "pactiza" cu lumea interlopa.

Soric a fost destituit in urma cu doua zile. In urma scandalului de la Neamt, ministrul Internelor, Traian Igas, i-a demis, marti, atat pe seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica Dan Valentin Fatuloiu, cat si pe seful Politiei Romane, Petre Toba.

Indemnizatia de somaj scade cu 10%, numarul beneficiarilor creste... Inca doua cutremure au "scuturat" Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x