Consiliul Judeţean Prahova suspendă activitatea în muzee, centre de cultură şi bibliotecă, ia cetăţenii care vin la sediul instituţiei sunt opriţi în hol şi preluaţi de funcţionari

Consiliul Judeţean Prahova dispune măsuri drastice pentru evitarea răspândirii COVID-19, printre acestea numărându-se suspendarea tuturor activităţilor în muzee, în Palatul Culturii, în biblioteca judeţeană, dar şi restricţionarea accesului cetăţenilor în clădire aceştia urmând să aştepte în holul instituţiei, de unde sunt preluaţi de către funcţionari.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a dispus măsuri drastice care au rolul de a preveni eventuala răspândire a COVID printre angajaţii instituţiei.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi seară, şeful CJ Prahova a dispus suspendarea activităţilor publice sau private desfăşurate în interiorul incintelor instituţiilor de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Prahova, fiind vorba despre Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi Biblioteca Judeţeană ,,Nicolae Iorga”, dar şi în inncinta Palatului Culturii din Ploieşti.

Sălile de şedinţă din cadrul Consiliului Judeţean Prahova se vor dezinfecta după fiecare utilizare.

În plus, este restricşionat şi accesul în incinta sediului Consiliului Judeţean.

”Persoanele care apelează la serviciile instituţiei vor staţiona la intrarea B, unde vor fi preluate de structura relaţii cu publicul, de la camera 61 şi de reprezentantul compartimentului instituţiei, care îi poate acorda informaţiile necesare”, precizează sursa citată.

Totodată, angajaţii care asigură relaţiile cu publicul şi serviciul la registratura Consiliului Judeţean Prahova, cei vor purta mănuşi şi mască de protecţie, iar angajaţii care au ca atribuţii verificarea activităţii operatorilor de transport rutier vor identifica dacă operatorii de transport respectă regulile de igienă şi protecţie cu privire la dezinfectarea mijlocului de transport.

În plus, angajaţii aparatului de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Prahova au obligaţia de a anunţa telefonic şeful ierarhic superior cu privire la apariţia unei simptomatologii sau cu privire la contactul cu persoane care vin din zonele aflate sub atenţionare privind incidenţa cazurilor de COVID-19,fiindu-le interzisă prezenţa la locul de muncă.

Consiliul Judeţean Prahova a decis, de asemenea, achiziţionarea pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a unui echipament medical destinat diagnosticării rapide a infecţiilor cu COVID-19. Acesta va analiza probele de la suspecţii de coronavirus în şase ore, prin procedura Real Time – PCR.

Sursa : news.ro

Ultimele știri