Căutare Live

Constanţa: A fost finalizată operaţiunea de scoatere a încărcăturii navei Queen Hind

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) a anunţat că operaţiunea de scoatere a încărcăturii navei Queen Hind a fost finalizată pe data de 12 martie, iar în cursul acestei zile vor fi trimise spre neutralizare ultimele transporturi de animale.

APMC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a fost finalizată operaţiunea de scoatere a încărcăturii din interiorul navei Queen Hind, toate manevrele fiind realizate cu respectarea normelor de mediu şi sub supravegherea instituţiilor abilitate ale statului.

“În cursul acestei zile vor pleca spre neutralizare ultimele transporturi de animale. Astfel, au fost eliminate toate riscurile biologice şi de mediu, operaţiunea, care a durat două săptămâni, desfăşurându-se fără incidente”, se arată în comunicat.

Pe data de 25 februarie, nava Queen Hind a fost adusă în condiţii de siguranţă la cheu, considerându-se încheiate operaţiunile de dezeşuare şi ranfluare.

Din momentul în care nava Queen Hind a fost acostată în dană, şenalul navigabil a fost în totalitate eliberat, fiind ridicate toate restricţiile în ceea ce priveşte navigaţia în condiţii de siguranţă în zona Midia, a menţionat sursa citată.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a semnat, pe 14 ianuarie 2020, cu Grup Servicii Petroliere, contractul privind serviciile de dezeşuare şi ranfluare a navei Queen Hind şi scoaterea şi neutralizarea încărcăturii din interiorul navei. Valoarea contractului este de 19.150.000 lei.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, evenimentul având loc în 24 noiembrie 2019.

Autorităţile portuare au reuşit salvarea întregului echipaj. De asemenea, timp de mai multe zile, autorităţile au reuşit să salveze de la bordul navei peste 250 de oi. Dintre acestea, 180 au supravieţuit şi au fost transferate la un adăpost din judeţul Ialomiţa unde vor rămâne până la sfârşitul vieţii. Celelalte din cele 250 salvate iniţial au murit sau au fost eutanasiate din cauza rănilor prea grave.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Al 49-lea caz de coronavirus diagnosticat în România...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri