Antena Căutare

Protest: Constănțenii cer o plajă care să nu fie sufocată de plastic

Două proteste sunt anunțate astăzi în fața sediului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, între orele 11:00-12:00, împotriva șezlongurilor așezate de hotelieri pe linia mării. 

Două proteste sunt anunțate astăzi în fața sediului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, între orele 11:00-12:00, împotriva șezlongurilor așezate de hotelieri pe linia mării.

Cele două grupuri sunt coordonate de asociațiile Baricarda Verde și Grupul de Dialog si Bună Convieţuire Constanța și cer Apelor Române să aplice sancțiuni și să interzică amenajarea șezlongurilor în buza mării.

Ambele proteste au fost permise de către Primăria Orașului Constanța și vor avea caracter pașnic.

„Nisipul fin a căzut victimă unor interese financiare imediate şi a fost acoperit de şezlonguri. Practic, plajele sunt din plastic! Hai să le spunem cu frumosul că există şi alte variante şi că toată lumea are dreptul să facă plajă pe nisip”, notează unul dintre organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

De la începutul anului 2019, presa locală a sesizat autoritățile că patronii de hoteluri plasează șezlongurile chiar la baza mării, pe linia unde nisipul întâlnește marea. Acest lucru încalcă legea prin care șezlongurile trebuie așezate la câțiva metri distanță de linia apei.

Cuplu spărgători de locuințe prins în flagrant. VIDEO... Un elev de 10 nu poate studia în România: „Domeniul meu e subdezvoltat în ţară, sunt şanse mici să revin”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x