Antena Căutare

Consultări la Cotroceni! Cu cine stă de vorbă chiar acum președintele! Lista de reprezentanți ai societății civile

O delegație formată din 20 de persoane participă vineri la consultările cu președintele Iohannis de la Palatul Cotroceni, conform informațiilor furnizate de Administrația Prezidențială.

Consultări la Cotroceni! Cu cine stă de vorbă chiar acum președintele! Lista de reprezentanți ai societății civile
Președintele României, Klaus Iohannis

O delegație formată din 20 de persoane participă vineri la consultările cu președintele Iohannis de la Palatul Cotroceni, conform informațiilor furnizate de Administrația Prezidențială.

Este vorba despre:

Sorin Ioniță — Expert Forum
Elena Calistru — Funky Citizens
Nicușor Dan — Asociația Salvați Bucureștiul
Mihai Dragoș — Consiliul Tineretului din România
Ionuț Sibian — Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Cristina Guseth — Freedom House
Liviu Mihaiu — Salvați Dunărea și Delta
Ema Stoica — studentă
Adrian Despot — cântăreț
Tudor Benga — OKIAN
Alexandru Bindar — Uniunea Studenților din România
Cătălin Drulă — Asociația Pro Infrastructura
Edmond Niculușcă — Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate
Horia Oniță — Consiliul Național al Elevilor
Claudia Postelnicescu — Inițiativa România
Ștefan Dărăbuș — HHC România
Andrei Cornea — GDS
Clara Matei — Asociația Medicilor Rezidenți
Dragoș Slăvescu — medic
Octavian Berceanu — unițisalvăm

UPDATE ORA 14.11 Iohannis la întrevederea cu reprezentanți ai societății civile: E o întâlnire atipică; vremuri deosebite produc rezultate deosebite

UPDATE ORA 13.41 Nicușor Dan și Liviu Mihaiu, la consultări cu președintele Iohannis, din partea societății civile. Nicușor Dan și Liviu Mihaiu au anunțat că merg vineri la consultări cu președintele Klaus Iohannis, ca reprezentanți ai societății civile.

"În urma centralizării celor 5.000 de propuneri primite la Cotroceni, am fost invitat să particip la consultările de astăzi, de la ora 13,30", a scris Nicușor Dan, pe platforma de socializare.

Printre propunerile societății civile pe care i le va prezenta președintelui, Nicușor Dan menționează: "eliminarea obstacolelor din 'Legea partidelor', alegerea primarilor și președinților de CJ în două tururi de scrutin, implementarea sistemului electronic pentru monitorizarea votului multiplu, constituirea la Cotroceni a unor comisii mixte Guvern — societate civilă pe domenii de specialitate, cu întâlniri periodice, demiterea Avocatului Poporului și numirea unuia recunoscut de societatea civilă, dar și demiterea CNA.

"Am fost sunat de la Cotroceni de către consilierul Andrei Muraru pentru a participa la negocierile/consultările cu societatea civilă de la orele 13,00", a anunțat și Liviu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Acesta adaugă, pe platforma de socializare, că va merge la consultări din mai multe motive, printre care faptul că reprezintă "un un mediu foarte ostracizat : societatea civilă organizată profesional și presa".

Și liderul trupei Vița de Vie, Adrian Despot, a spus că va merge vineri, în calitate de reprezentant al societății civile, la Palatul Cotroceni, la consultări.

"Am fost invitat la Cotroceni de către președintele Iohannis. În continuare consider că nu sunt persoana potrivită, însă, în spiritul respectului față de democrație și simbolurile acesteia, voi fi acolo", a scris Despot, pe Facebook.

Acestora li se mai adaugă organizația Funky Citizens și Cătălin Drulă — care, de asemenea, au confirmat online că merg la Cotroceni, potrivit Agerpres.

UPDATE ORA 13.12 Adrian Despot merge la Cotroceni, la consultările cu președintele
Liderul trupei Vița de Vie, Adrian Despot, a anunțat că va merge vineri, în calitate de reprezentant al societății civile, la Palatul Cotroceni, la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

"Am fost invitat la Cotroceni de către președintele Iohannis. În continuare consider că nu sunt persoana potrivită, însă, în spiritul respectului față de democrație și simbolurile acesteia, voi fi acolo", a scris Despot, pe Facebook.

Anterior, el precizase că participarea sa la aceste consultări "nu ar fi decât o altă improvizație".

"Dragii mei, vă mulțumesc pentru susținerea și încrederea acordată. Vă înțeleg furia și dorința de schimbare. Și eu, la fel ca și voi, sunt sătul de improvizații. Participarea mea în calitate de reprezentant la consultări nu ar fi decât o altă improvizație. Nu am nici pregătirea și nici priceperea necesare pentru așa ceva", explicase Despot pe platforma de socializare.

El consideră că o alegere grăbită a unui reprezentant al societății civile pentru aceste consultări ar fi "o greșeală".

"Cu toții suntem nemulțumiți de lipsa de profesionalism de care au dat dovadă atât clasa politică cât și marea majoritate a funcționarilor publici. Haideți să nu facem greșeala de a înlocui o serie de incompetenți cu o altă serie de incompetenți", își încheia Despot primul mesaj de pe Facebook.

Adrian Despot a participat vinerea trecută la concertul Goodbye to Gravity în club Colectiv.

Sursa: Agerpres

Mesajul lui Adi Despot despre participarea la consultările de la Cotroceni: "Voi fi acolo!"... A fost identificat ultimul decedat din Clubul Colectiv! Are o poveste impresionantă! A murit încercând să salveze vieți!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x