Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

"Aveam declarația bună, totul bun, m-am trezit acasă cu 3.000 de lei amendă". Românii au stat ore în șir la cozi interminabile pentru a contesta amenzile primite pe degeaba în peioada pandemiei

Ieri, 2 iunie, a fost ultima zi în care românii au putut contesta amenzile primite în cele două luni de stare de urgenţă! Acest lucru a adus cozi uriaşe la Judecătoria din Iaşi. Oamenii care nu au ajuns să conteste amenzile mai au o singura opţiune - să plătească sau dacă nu, vor fi executaţi silit.

Curtea Constituțională a decis că amenzile date în perioada stării de urgenţă încalcă legea fundamentală, iar oamenii s-au adresat în instanţă. Acest lucru a adus o coadă uriaşă în faţa Judecătoriei din Iaşi.

"Trebuia să scriu judecătorie, dar eu am scris interes de servici pentru că de aici plecam în altă parte. Poliţia de aici mi-a zis că nu, trebuia să scrie judecătorie şi mi-a dat amendă", spune un cetățean.

Peste 300 de mii de oameni au fost amendaţi în România pentru că nu au respectat restricţiile impuse de pandemia de coronavirus. Valoarea amenzilor date până acum a ajuns la o suma colosală de peste 120 de milioane de euro.

Cetățean: Am mers să iau mâncare, medicamente şi m-a prins poliţia şi mi-a dat amendă.

Reporter: Şi nu aveaţi declaraţia?

Cetățean: Ba da, o aveam.

Reporter: Păi şi atunci?

Cetățean: A zis că nu îmi dă amendă şi m-am trezit cu amenda acasă. Am două amenzi 2.000 de lei şi pe una 3.000 de lei.

Oamenii care au plătit deja amenzile, dar pot dovedi că le-au primit pe nedrept îşi vor putea recupera banii de la stat.

Recomandari