Antena Căutare

Rezultate Evaluare Națională 2020. Cum poți să faci contestație dacă ești nemulțumit de notele obținute. Atenție, ai două zile la dispoziție! 

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate în câteva ore, până la orele 14:00, iar elevii nemulțumiți de notele obținute vor avea șansa să depună contestație online. 

Rezultate Evaluare Națională 2020. Cum poți să faci contestație dacă ești nemulțumit de notele obținute. Atenție, ai două zile la dispoziție!  Galerie
Rezultate Evaluare Națională 2020. Cum poți să faci contestație dacă ești nemulțumit de notele obținute. Atenție, ai două zile la dispoziție!

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale, afișarea rezultatelor la cele trei probe de examen va fi făcută în fiecare unitate de învățământ luni, 22 iunie, până la ora 12:00.

Ulterior, candidații care sunt nemulțumiți de notele obținute și vor să conteste nota ori notele primite la una sau mai multe probe vor avea la dispoziție două zile, și anume pe 22 iunie, între orele 14-20 și pe 23 iunie, între orele 8-12.

Rezultate Evaluare Națională 2020. La ce oră se afișează notele elevilor de clasa a VIII-a

Calendar depunere contestații la Evaluarea Națională 2020 22 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00) 23 iunie – Depunerea contestațiilor (intervalul orar 8:00 – 12:00) 23-26 iunie – Soluționarea contestațiilor 27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Contestațiile pot fi depuse și online

Având în vedere situația determinată de coronavirus, în acest an, la Evaluarea Națională se pot depune contestații și online, pe mailul oficial al instituției de învățământ unde s-au susținut probele.

Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, scrie în metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale.

Evaluarea Naţională 2020. Primele rezultate pe Edu.ro. Introdu codul unic pentru a afla notele

Model de contestație la Evaluarea Națională

Fie că se depune la secretariatul unității de învățământ, fie ca se completeaza, se fotocopiază și se trimite pe mailul școlii, contestațiile trebuie să aibă forma de mai jos. Este un model similar sesiunilor din anii anteriori.

Rezultate Evaluare Națională 2020. Cum poți să faci contestație dacă ești nemulțumit de notele obținute. Atenție, ai două zile la dispoziție! 

Rezultate Evaluare Națională 2020. Cum poți să faci contestație dacă ești nemulțumit de notele obținute. Atenție, ai două zile la dispoziție!

Când va avea loc sesiunea specială de Evaluare Națională

Absolvenţii de gimnaziu care la Evaluarea Naţională au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare ori carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu au participat din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiunea specială a examenului.

12 lei pentru fiecare lucrare corectată, plus alte indemnizații pentru profesorii de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, în 2020

Ei vor susţine pe 29 iunie - proba de Limba şi literatura română, iar pe 30 iunie - pe cea la Matematică. Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 - 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Anunțul momentului pentru pensionari! Premierul Orban confirmă majorarea pensiilor, dar nu cu 40%... A început examenul de Bacalaureat 2020. Reguli stricte la intrarea în sala de examen, înaintea probei la Limba Română...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x